Prémium televízióhoz luxus enteriőr

forrás: Prím Online - 2014. május 12.

Világszerte egyedülálló együttműködés jött létre az LG Electronics és a Wenga Bútormanufaktúra között: a kézműves magyar bútorgyártó ugyanis egyedi médiafalat és teljes nappali enteriőrt tervezett az LG többszörös díjnyertes ívelt OLED TV-jéhez, kiemelve annak nem mindennapi tulajdonságait. Így a készülék tulajdonosai az azzal maximális összhangban lévő, prémium nappali kompozícióban helyezhetik el azt.

Az OLED technológiának köszönhetően új távlatok nyíltak a formatervezés terén, és a korábbinál sokkal vékonyabb, sőt, akár ívelt vagy hajlítható panel-kialakítás is lehetővé vált. Ezzel összhangban az aktuális bútortervezési luxusirányzatok is az ívelt formák irányába mutatnak, hiszen ezek nehezen reprodukálhatóak, magas minőségű anyaghasználatot követelnek és minden egyes darab gyártása odafigyelést igényel. Az újszerű formatervezés trendje hozta össze a maga területének két kiemelkedő szereplőjét, a magyar Wenga Bútormanufaktúrát és az LG Electronics Magyar Kft-t.

Az LG Electronics, az OLED TV-k hazai piacát kizárólagosan uralva idén tavasszal már a második ívelt OLED TV modellt tette elérhetővé Magyarországon. A képalkotás terén ez a technológia egy teljesen új korszakot jelent, hiszen végtelen kontraszttal és a legmélyebb fekete színnel ajándékozza meg a nézőt. Egyszerű panelszerkezetének köszönhetően az OLED technológia egészen új formatervezést tesz lehetővé: így valósulhatott meg, hogy az LG OLED TV-jének kijelzője mindössze 4,3 milliméteres, formája ívelt, így a szemnek a legkényelmesebb látványt nyújta, ráadásul mindez egy átlátszó, légies állványon pihen, lebegő hatást keltve a néző számára. Ez a kecsesség ihlette meg a magyar kézműves bútorgyártót.

 



Az LG ívelt OLED TV ihlette médiafal

A Wenga által tervezett és gyártott exkluzív médiafal a készülékhez méltó enteriőrbe helyezi az OLED televíziót, hangulatot és látványt teremt. Úgy alakították ki, hogy a tévét tartó panelt egy vastag, látványos keret fogja közre és emelje ki. A keret bézs, krokodilmintás, textilbőr borítást és fémhatású dekorációs elemet kapott. A belső panel mögötti íven LED világítás fut körbe, amelynek fényét üveg hátfal tükrözi vissza és szórja szét a térben, hangulatfényt és háttérfényt biztosítva televíziózás közben. A belső alcantara textilbőrrel borított panelen foglal helyet a tévé, a komódra helyezve. Hogy finoman kövesse az LG OLED TV-jének ívét, a médiafal belső paneljét is meghajlították. Ennek köszönhetően igazán elegáns és harmónikus összhatást kelt, ahogyan a két ív együtt, összhangban fut.

A lakberendezés során fontos elrejtenünk a zavaró kábeleket, zsinórokat. A Wenga médiafala egy szerelőnyílás segítségével nyeli el a kábeleket, a hozzá tartozó komódban pedig a lejátszók kaphatnak helyet. A komód teteje festett üveggel borított, ajtajainak elején visszaköszön a krokodil textilbőr, az egyedi fém fogantyúkat pedig Swarovski kristályokkal díszítették.

 



Árak és elérhetőség

Az érdeklődők az íves médiafalat a tévével és a teljes nappali enteriőrrel egy hónapon át - május 8. és június 2. között – megtekinthetik a Wenga Bútormanufaktúra bemutatótermében, a törökbálinti MAXCity Lakberendezési áruházban.

A Wenga Bútormanufaktúra minden bútort egyedileg tervez és gyárt. Így az LG OLED tévéjéhez készült médiafalat is a megrendelő speciális igényeinek megfelelően készítik majd el.

Az LG 55EA970V ajánlott bruttó fogyasztói ára: 1 199 000 forint
A Wenga Bútormanufaktóra médiafalának ajánlott bruttó fogyasztói ára: 800 000 forint

 

 

 

Kulcsszavak: LG, LG Electronics, TV
Vissza