LG L9 II és G Pro Lite – jön a KitKat

Farkas Norman - 2014. május 27.

A kisebbik dél-koreai gyártó kiadta az Android 4.4.2 KitKat rendszerfrissítést az Optimus L9 II és G Pro Lite készülékekre. A két modell így a 4.3-as Jelly Bean verzió átugrásával kapta meg a legfrissebb szoftvert, ami extraként az LG saját fejlesztésű okosságait is tartalmazza.

Szép ez a nap azoknak a felhasználóknak, akik egy Optimus L9 II vagy egy G Pro Lite mobil tulajdonosai, ugyanis a terveknek megfelelően az LG a mai napon elérhetővé tette az Android rendszer legújabb verzióját ezekre a modellekre. A frissítés ütemezésének érdekessége, hogy a telefonok rendszere így Android 4.2 Jelly Bean-ről közvetlenül 4.4.2 KitKatre változik, ezzel átugorva a 4.3 Jelly Bean verziót.

A gyártó olasz Facebook oldalán az olvasható, hogy az L9 II-re már a következő hetekben, a G Pro Lite-ra pedig a második negyedév során – azaz legkésőbb június végéig – elkezdődik a frissítés folyamatos terjesztése. Szlovákiából biztatóbb hírek érkeztek, melyek szerint az L9 II számára már hetek óta elérhető az update. Az eltérő időpontok azt sejtetik, hogy a frissítést már kiadta az LG, de annak elérhetősége régió függvénye.

Ami a csomag tartalmát illeti, az új rendszerben rejlő fejlesztések, biztonsági javítások mellett az LG saját fejlesztésű finomságait is megtaláljuk benne, például az egyedi képernyőzárként működő Knock Code funkciót.

 



 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza