Mennyi ideig bámuljuk a képernyőt?

MTI Sajtóadatbank - 2014. június 3.

Rémisztően sok időt töltünk képernyő és kijelző előtt. De vajon pontosan mennyit? Milyenek a belső arányok a tévé, a PC-laptop, az okostelefon és a táblagép felhasználásában?

Mary Meeker, a Morgan Stanley neves internetes elemzője tette közzé a friss adatokat. Az alábbi táblázatban jól látható, hogy a kiválasztott országokban – köztük Magyarországon is – átlagosan mennyi időt töltenek kijelzők és képernyők bámulásával. A legtöbb esetben úgy fest, hogy a mobilok viszik a pálmát, s a mégoly divatossá váló táblagépek kullognak a lista végén.


Az okostelefont nézik a legtöbbet a legtöbb országban:

 

A legrémesebb adatot a listavezető Indonézia és a Fülöp-szigetek hozza: Indonéziában lebontva 132 percet töltenek a TV, 117-et a számítógép előtt, 181 perc jut az okostelefonokra és meghökkentően sok, 110 perc a táblagépekre. Összesen 540 percet, azaz kilenc órát töltenek képernyők előtt.

Meglepő módon az olaszok tűnnek a legvisszafogottabbaknak: Meeker megállapításai szerint 89 percüket verik el a tévé, 85-öt a számítógép, 109-et az okostelefon, s csak 34-et a táblagép előtt.

Magyarország szerencsére alulról a negyedik, még így is elrettentő adatokkal.

 

 

 

forrás: hirado.hu

Vissza