Hivatalos Amazon App Store elérést kapnak a BlackBerry mobilok

Farkas Norman - 2014. június 20.

A kanadai gyártó bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik BlackBerry 10 alapú készülékeire az Amazon App Store és annak negyedmilliós alkalmazáskínálata. Ezzel a lépéssel egy csapásra felszámolásra kerülhet a platform legnagyobb hiányossága. Vagy mégsem?

Míg sok BlackBerry 10 felhasználó a Google Play Áruház megjelenésére várt a platformon, addig a BlackBerry és az Amazon egy izgalmas együttműködést kötött. Az összefogás eredményeképp a 240 ezer androidos alkalmazást tartalmazó Amazon App Store hivatalosan elérhető lesz a BlackBerry 10 rendszerű készülékeken a 10.3-as rendszerfrissítés megjelenésével, azaz várhatóan ősztől.

A hír alapvetően pozitív változásokkal kecsegtet, hiszen a több százezer új alkalmazás – mely egy második alkalmazásbolttal ugyan, de bekerül a BB10 repertoárjába – megoldást jelenthet a platform egyik legnagyobb hátrányaként emlegetett alkalmazáshiányra. A bökkenő csak az, hogy nem natív BB10 alaklazásokról, hanem androidos cuccokról van szó, melyekkel a papírforma szerint elboldogulnak a szedres az integrált Android futtatókörnyezet jóvoltából mobilok (és a 10.3-as frissítéssel állítólag még ügyesebbé válnak), de semmi garancia nincs arra, hogy hibátlanul fognak futni. Ráadásul a Google saját alkalmazásai továbbra sem lesznek elérhetők a kanadai készülékekre, ami már csak azért is szomorú, mert ezek hiánya valamelyest visszafoghatja azokat, akik Androidról BB10-re váltanának.

 

 

Érdemes megjegyezni, hogy a BlackBerry július 21-én megszünteti zenei és videotár szolgáltatásait, s ezután már csak a MyWorld felületén érik el a felhasználók a korábban megvásárolt tartalmaikat. Búslakodásra egyébként sincs semmi ok, hiszen a kanadaiak szolgáltatásait pótolhatják azok az alternatív tartalomszolgáltatók, melyek az Amazon App Store kínálatában várják majd a BB10 felhasználókat.


 

[Forrás: Inside BlackBerry Blog]

Vissza