Hivatalos a Nokia X2

Czipperer Dia - 2014. június 24.

Ahogy az már tegnap is sejthető volt, a Nokia bemutatta negyedik androidos telefonját, az X2 modellt. Az újgenerációs készülék az olcsó telefonok táborát erősíti.

A Nokia X, XL, XL+ androidos készülékek sora új modellel bővült. A Nokia X2 telefont hivatalosan is leleplezte a vállalat, amely azok számára lehet ideális választás, akik szeretik a Nokia márkát, mégis egy olcsó, ugyanakkor nem Windows Phone alternatívára vágynak.

Az X2 mindössze 99 dollárba (135 euró) kerül, hiszen nem egy csúcsmodellről van szó. Meghajtásáról egy 1,2Ghz-es kétmagos Snapdragon 200 processzor, üzemidejéről pedig egy 1800 mAh-es akkumulátor gondoskodik. A telefont 4,3 hüvelykes WVGA ClearBlack LCD kijelzővel (480 x 800) látták el, 1 giga RAM-ot és 4 giga tárhelyet kapott. A kapacitás tovább növelhető microSD kártyával (32 gigáig), illetve felhőbe is küldhetjük a fájlokat, ugyanis a készülékhez 15 giga ingyen OneDrive tárhely is jár. Hátoldali kamerája 5 megapixeles, előlapján pedig egy 0,3 megapixeles VGA kamera csücsül.

Az előzőleg, egy benchmark oldalon felbukkant specifikációk beigazolódtak, tehát elődjéhez képest tuningolt rajta kicsit a Nokia. Ám nem ez volt a fő durranás, hiszen – ahogy azt már korábban fejtegettük – sokan hiányolták a „home” gombot az „X”-széria modelljeiről, amely most a Nokia X2-vel megérkezett.
 


A részletes jellemzőket megtekinthetitek a GSMArena oldalán.

 

 

Forrás: Engadget.com

Vissza