Nagy teljesítményű Wi-Fi router az Asustól

Kütyü Magazin - 2014. június 27.

A nagy teljesítményű RT-N18U Wi-Fi routerben a TurboQAM technológia mellett Gigabit Ethernet és USB 3.0 csatlakozó található, ami ideális megoldássá teszi játékhoz és többfeladatos feldolgozáshoz.

Gyors, megbízható és erős

Az RT-N18U lelke egy nagy teljesítményű, ugyanakkor energiatakarékos ARM® Cortex™-A9 processzor, amely 800 MHz-s órajelsebességgel gondoskodik a gyors és válaszkész működésről. A 128 MB-os flash memória és a 256 MB-nyi DDR3 RAM tovább javítja a többfeladatos teljesítményt és akár 300 ezer egyidejű adatfolyam kezelésére is lehetőséget ad – ideális megoldássá téve az RT-N18U-t az olyan multimédiás alkalmazásokhoz, mint a HD videolejátszás, az online játékok és a fájlmegosztás.

 


Az RT-N18U a TurboQAM technológiát használja az akár 33%-os sebességnövekedés elérésére (a szabványos 802.11n eszközökhöz képest), a maximális sebességet 450 Mbit/s-ról 600 Mbit/s-re gyorsítva.

A modern, különlegesen gyors szélessávú kapcsolatok és a remek LAN–internet teljesítmény különösen fontos a gyorsaság és megbízhatóság szempontjából. Az RT-N18U Gigabit Ethernet kapcsolatokkal, valamint hardveres NAT gyorsító alrendszerrel van felszerelve, ami valódi gigabites internetes teljesítményt biztosít. Az RT-N18U hardveres NAT szolgáltatása kétszer-ötször gyorsabb tud lenni, mint a hagyományos szoftveres NAT-ok.

A gyors, megbízható és stabil kapcsolatról az ASUS AiRadar technológia gondoskodik a nagy teljesítményű erősítés, a rádiófrekvenciás hangolás és az univerzális hullámformálás kombinálásával, amely a szabványos 11n modellekhez képest akár 150%-kal is javítja a lefedettséget, ugyanakkor visszamenőleg kompatibilis a régebbi Wi-Fi szabványokkal. Az AiRadar miatt az RT-N18U ideális megoldás akkor, ha több helyiségben kell biztosítani a hálózati elérést. A tényleges teljesítmény a hálózati feltételektől és környezeti tényezőktől függően változhat.

Kiemelkedő, „4 az 1-ben” rugalmasság

Az alapértelmezett vezeték nélküli útválasztó mód mellett az RT-N18U három további hasznos módra is beállítható, ami elképesztően sokoldalú eszközzé teszi. A hatótáv-kiterjesztő mód egy meglévő vezeték nélküli útválasztó lefedettségét növeli, a hozzáférési pont (AP) mód egy létező vezetékes hálózatot bővít vezeték nélküli eléréssel, a médiahíd mód pedig akkor hasznos, ha vezetékes hálózati eszközöket, például játékkonzolokat vagy tévéket szeretnénk vezeték nélküli szolgáltatásokkal ellátni.

Két USB-port – egy USB 2.0 hátul és egy kényelmes, homlokfelületre szerelt SuperSpeed USB 3.0 port – ad lehetőséget a nyomtatók és a 3G/4G mobiladapterek kényelmes megosztására, vagy az USB tárolóeszközök csatlakoztatására a nagysebességű fájlmegosztás vagy az audio- és HD videolejátszás érdekében.

 



Különleges funkciók, egyszerű beállítás

Az RT-N18U beállítása három lépésben, mindössze 30 másodperc alatt elvégezhető. Egyszerűen csak fel kell csatlakozni a hálózatra, majd megnyitni egy webböngészőt a gyors internetbeállítási varázsló (Quick Internet Setup) elindításához. Az ASUSWRT intuitív grafikus kezelőfelületén rendkívül egyszerűen beállíthatók az olyan fejlett hálózatkezelési funkciók, mint a szolgáltatásosztályozási (QoS) prioritásmeghatározások. A QoS lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó minden alkalmazás sávszélesség-használatát optimalizálja, vezérelje és figyelje. Fejlett funkciói között a hálózatleképezés és az internetes adathasználat nyomon követését szolgáló forgalomfigyelés is megtalálható.

Az ASUS AiCloud technológia egy USB-n csatlakoztatott tárolót személyes felhőkiszolgálóvá képes változtatni a kényelmes, noteszgépekkel, okostelefonokkal és táblagépekkel megvalósítható távoli fájlelérés vagy -lejátszás érdekében. Az AiCloud emellett automatikusan szinkronizálhatja az USB-n csatlakoztatott tárolót a többi kompatibilis ASUS útválasztóval, megkönnyítve a nagy fájlok megosztását a családtagokkal és a barátokkal.

Az ASUS által bevizsgált és ellenőrzött telepítési idő. A tényleges időtartam az internetszolgáltató, a konkrét kapcsolattípus, a helyszín és más tényezők függvényében eltérhet.

Ár és elérhetőség

Az ASUS RT-N18U júliustól lesz kapható hazánkban 19 900 Ft-os ajánlott végfelhasználói áron.

 

 

Kulcsszavak: ASUS, Wi-Fi, router
Vissza