A BlackBerry Passport közelebbről [Videó]

Farkas Norman - 2014. június 30.

Számos kiszivárgott infó és kép után végre egy rövidke videón is láthatjuk a BlackBerry idei nagyágyúját, a Passportot. A felvétel megtekintésével bepillantást nyerhetünk hatalmas kijelzővel és spéci fizikai QWERTY gombsorral felvértezett csúcsmobil működésébe.

Nemrég kiderült, hogy a kanadai gyártó ősszel két új BlackBerry 10 alapú mobillal bővíti portfólióját, s ezek a jövevények legalább annyira különböznek majd egymástól, mint amennyire hasonlónak tűnnek. Míg a korábban Q20 néven ismertté vált Classic egy prémium kategóriás, fizikai QWERTY gombsorral felvértezett készülék lesz, addig a Windermere kódnevű Passport 4,5 hüvelykes, 1440 x 1440 pixel felbontású érintőkijelzőt, valamint extra funkciókat kínáló QWERTY billentyűzetet tudhat magáénak, és egyúttal az eddigi legnagyobb BlackBerry mobilnak ígérkezik.

 

 

A CrackBerry jóvoltából elérhetővé vált néhány jó minőségű élőfotó és egy rövidke videó a formabontó dizájnnal érkező Passportról. A friss anyagokból kiderül, hogy a csúcsmodell remek céleszköz a böngészésre, s akár egy kézzel is kényelmesen használható annak ellenére, hogy mennyire látványosan eltörpül mellette egy iPhone 4. A készülék spéci billentyűzetét is bemutatja egy kép, amin azt láthatjuk, hogy a fizikai gombokat milyen trükkösen egészítik ki virtuális társaik. Az utolsó fotó arról árulkodik, hogy a készülék hátlapjának teteje eltávolítható, s alatta bújik meg a microSD kártyafoglalat és a nano SIM helye is. Ez a megoldás nem egyedi, hiszen már más gyártók (például a HTC) is alkalmazták.

 

 

Az eddig birtokunkban lévő infók alapján azt mondhatjuk, hogy a Passport több érdekességgel csalogathatja magához a vásárókat, mint bármelyik eddigi BlackBerry (elég csupán a készülék külső megjelenésére vagy a virtuálisan kiterjeszthető QWERTY gombsorára gondolni). A szeptemberben debütáló újdonság sikerre való esélyeit tovább növeli, hogy a kanadaiak korrekt hardverrel ötvözték a megoldásaikat. Legalábbis az eddigi hírek szerint egy gyors Snapdragon processzor felel a Passport működéséért, amit 3GB RAM, 32GB tárhely és 3450mAh kapacitású (csak szervizben cserélhető) akkumulátor egészít ki.

 

 

 

 


 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza