A Sharp utat nyit az új kijelző formáknak

Czipperer Dia - 2014. július 3.

A Sharp új technológia kifejlesztésével nyit utat az új kijelző formáknak, mely jelentős szabadságot tesz lehetővé a tervezés során. A Free-Form Display megoldás révén különböző alkalmazási területeknek megfelelően készíthető el az adott megjelenítő.

A felhasználói igényekre válaszolva alkotta meg a Sharp a Free-Form Display megjelenítőt, mely abban egyedülálló, hogy formája alakítható. Ezt az IZGO technológia és az egyedi áramkör tervezési módszernek köszönhetően tudták megvalósítani.

A kialakítás során az áramkörök a pixelek közé elszórtan kerültek a képernyőbe, míg egy hagyományos LCD kijelző esetében ezt a keretbe építik be. Ezért van szükség arra, hogy a megjelenítő téglalap alakú legyen. Ez az új megoldás tehát jelentősen nagyobb szabadságot tesz lehetővé a tervezés során a forma tekintetében, és ennek révén méretcsökkenés is elérhető.
 


Számos olyan terület akad, ahol ez az új technológia valóban hasznos lehet, gondoljunk csak az autók műszerfalára, ahol egyeteln panelen jelenhetnek meg az információt, például a sebességmérő más kijelző eszközökkel együtt. Ott vannak a nagyméretű monitorok is, ahol ez a kialakítás még tovább növeli a felhasználói élményt azáltal, hogy nincs szükség sok kisebb képernyő összeillesztésére, hanem valóban egy képernyőn jelennek meg a tartalmak. A Sharp is tisztában van azzal, hogy egy olyan igényre reagálnak ezzel a megoldással, amely alapjaiban változtatja meg a kijelzőkről alkotott elképzeléseket, így a tervek szerint a sorozatgyártást minél hamarabb szeretnék elkezdeni.

 

 

Képek: monsterauto.ru, theverge.com

Vissza