A Huawei csatlakozik az 5G Infrastruktúra Szövetséghez

Kütyü Magazin - 2014. július 4.

A Huawei bejelentette, hogy az európai 5G Infrastruktúra Szövetség 2014. június 26-án Bolognában tartott Közgyűlésén felkérték, hogy csatlakozzon a Szövetség Tanácsához. A Huaweit a Tanácsban Dr. David Soldani, a vállalat Európai Kutatói Központjának munkatársa képviseli.

Az 5G Infrastruktúra Szövetség az 5G Public and Private Partnership (PPP), azaz a köz- és a magánszféra partnerségéből a magánszférát képviseli. Az európai információs és telekommunikációs ipar (ICT) és az Európai Bizottság 1,4 milliárd euró értékű közös kezdeményezéseként létrejött partnerség célja, hogy olyan következő generációs kommunikációs hálózatokat hozzon létre, amely mindenütt elérhető, szupergyors sebességű kapcsolatot biztosít Európában és világszerte.

A Huawei jelentős erőfeszítéseket készül tenni az 5G-t megalapozó technológiai kutatások lebonyolításáért. A vállalat partnereivel együttműködve tesztek és nagy mintavételű vizsgálatok elvégzését tervezi annak érdekében, hogy felmérhesse az új 5G technológiák műszaki megvalósításának esélyeit és üzleti életképességét. A Huawei továbbá részt vesz az 5G kommunikációs tervének megfogalmazásában és végrehajtásában, valamint az eredmények globális ismertetésében.

A Huawei fontos tanácsadói szerepet tölt majd be az 5G Infrastruktúra Szövetségben, közreműködik az Európai Unió (EU) 5G kutatások prioritásainak kialakításában és kiterjeszti a párbeszédet az ügyben érintettek szélesebb körére.

A Huawei közösen dolgozik majd az Európai Bizottsággal és szakmai partnerekkel azon, hogy az 5G Infrastruktúra Szövetség, az 5G PPP, valamint a Networld2020 Európai Technológiai Platform (ETP) és több hasonló szervezet munkáját a résztvevők elvárásaihoz igazítsa.

 

Chronicle.bg

 

Az 5G Infrastruktúra Szövetség egy nemzetközi keretek között működő non-profit egyesület, amelynek székhelye a belgiumi Gent városában található. Tevékenységi körébe tartozik az 5G kommunikációs rendszerek és hálózatok kutatása, az 5G-vel kapcsolatos globális szabványok/sztenderdek előkészítése, valamint szabályozó megbeszéléseket folytat olyan témákat illetően, mint a jövőben alkalmazni kívánt frekvenciasávok.

A Szövetség új eszközök és gyártási lehetőségek szolgáltatásával támogatja az európai hálózatokkal foglalkozó iparág kutatás-fejlesztését és azokat a törekvéseket, amelyek az iparág versenyképességét hivatottak növelni. Ily módon érvényesíti a Networld2020 ETP által kidolgozott stratégiai innovációs, valamint az 5G PPP által kifejlesztett szakmai végrehajtási menetrendeket.

 

 



 

Vissza