Az emberi szem érzékelését követi le a Fuji Xerox fejlesztése

Kütyü Magazin - 2014. július 10.

Évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a Fuji Xerox a fotótechnikai innovációkra. A legújabb fejlesztésük az emberi szem működését, érzékenységét vette alapul. Azt vizsgálták, hogyan érzékeljük a képeket erőteljesebb fényviszonyok, vagy éppen csökkentett fényerő mellett.

A megfigyelések, kutatások alapján a Fuji Xerox jokohamai fejlesztési központjában olyan technológiai eljárást sikerült megalkotni, amelynek segítségével a felhasználók a jövőben egyszerűen, otthoni körülmények között is átalakíthatják a fényképek színeit, szerkezetét, annak függvényében, hogy a képnek éppen melyik részletét szeretnék kiemelni vagy megváltoztatni. Mindezt úgy, hogy az emberi agy számára befogadható, könnyedén feldolgozható legyen a végeredmény.

A fejlesztéssel az eddigieknél is könnyebben lehet majd a képek hangulatát, formavilágát, színhatását váltogatni és ezekkel a módosításokkal a fotók által kiváltott impulzusokat, benyomásokat fokozni.

 

 

Jelenleg a szakemberek az eljárás különböző technikai platformokra való lefejlesztését végzik, hogy hamarosan odahaza is bárki kedvére kísérletezhessen az érintőképernyős laptopján, vagy tabletjén a fényképek „újraalkotásával”.

 

Vissza