Taroltak az LG mobilok a második negyedévben

Czipperer Dia - 2014. július 28.

Az LG bejelentette második negyedéves eredményeit. A vállalat 165 százalékos növekedést produkált az előző év azonos időszakához képest.

A dél-koreai techóriás szinte minden területen növekedést könyvelhetett el, legalábbis, ami a pénzügyi frontot illeti. A második negyedéves eredményeket tekintve egyedül a légkondicionálók és az energiamegoldások területén tapasztalható némi csökkenés az előző évhez képest. Greg Roh elemző a The Times of Indiának elmondta, hogy az eredmények összességében jobbak a vártnál.

A legsikeresebb terület ismét a mobilpiac volt, itt 20%-os éves növekedéssel számolhatnak, a múlt év azonos időszakához viszonyítva pedig 16%-kal jobban teljesítettek ezen a területen. 2010 első negyedéve óta ez volt a legsikeresebb negyedév mobilfronton.

Rekordmennyiségű telefont értékesítettek a Q2-es időszakban (második negyedév), összesen 14,5 millió készüléket. Ahogy közleményükben is leírták, a zászlóshajó G3 és az L Series III modellek népszerűsége is hozzájárult a sikerhez.

Azt egyelőre nem közölte a vállalat, hány G3 készülék talált gazdára a debütálás óta, ám az nem kétséges, hogy az új készülék sikeres fogadtatása sokat dobott eredményeken, hiszen a vállalat tervei között szerepel, hogy a jövőben  folytatja a készülék globális piaci bevezetését.

 

 

 

Vissza