A veszteséges Nintendo nem adja fel

Czipperer Dia - 2014. augusztus 1.

A Nintendo nagyobb veszteséget produkált, mint azt az elemzők várták. Az első negyedévben profitáló vállalat hisz abban, hogy ismét elérhetnek hasonló szintet.

A Nintendo a napokban közölte második negyedéves (Q2) pénzügyi eredményeit, amely nem csak rosszabb volt, mint azt várni lehetett, hanem az előző negyedévhez képest is jelentős a visszaesés. Az akkor profitáló vállalat most nagyobb veszteséget produkált, mint a szakemeberek gondolták.

A működési veszteség 9,47 milliárd jen (92,70 millió dollár) volt, amely a várt több mint duplája (4,93 milliárd). Ezáltal a bevétel 8,4%-ot esett, 74,4 milliárd jenre.

A PlayStation 4 a legsikeresebb játékkonzolként már majdnem a 10 milliós küszöbnél jár (8,7 millió), ezzel szemben a Nintendo Wii U 2012-es megjelenése óta sem érte el ezt a számot (6,68 millió). A Sony legújabb játékkonzoljának tehát a nyomába sem ér a Nintendo Wii U, de a vállalat nem adja fel, és bíznak abban, hogy ismét képesek lesznek profittal zárni, még ilyen fokozott versenyre kiélezett piacon is.

Nintendo Wii U

 

Forrás: MTI

Vissza