"Csak" Full HD kijelzővel jön Európába a Galaxy S5 LTE-A

Farkas Norman - 2014. augusztus 1.

A Dél-Koreában már egy ideje elérhető Samsung Galaxy S5 LTE-A hamarosan kapható lesz ugyan a Vén Kontinensen is, csakhogy nem teljes pompájában üdvözölhetjük. Mintha a Samsung harc nélkül átengedné Európát az LG-nek, és az ő QHD kijelzős G3 mobiljának.

Az elmúlt években, az egyre okosodó mobilok elterjedése során megfigyelhettük, hogy a gyártók a különböző régiókra jellemző technológiai adottságok (pl. különböző hálózattípusok kiépítettsége) alapján egy-egy modellt többféle felszereltséggel dobnak piacra. Emiatt kerültek már jobb helyzetbe az Európaiak, például a HTC One esetében (az amerikaiaknak kétmagos, LTE-képes One XL, nekünk négymagos One X jutott), és jártunk már rosszul is, elég csak a Samsung Galaxy S4-re gondolni, ami Dél-Koreában nyolcmagos processzorral árultak (szemben az itteni négymagossal), amikor kis hazánkban még talán az újságírók kezében sem járt ilyen kaliberű modell.

 

 

Sajnos azt kell mondanunk, hogy a Samsung megtartotta furcsa szokását, és úgy döntött, hogy az anyaországában már rég leleplezett, 5,1 hüvelykes, 2560 x 1440 képpontos kijelzővel szerelt Galaxy S5 LTE-A mobilt 5,2 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású megjelentővel teszi elérhetővé Európában. Bár a Full HD felbontással és a minimális átmérőnöveléssel semmi gond, az SM-G901 modellszámot viselő jövevény így főként hálózati támogatás frontján múlja felül a sima Galaxy S5-öt, ami némi csalódásra ad okot.

Tudva, hogy az LG már piacra dobta kontinensünkön is a QuadHD kijelzős csúcsmodelljét, a G3-at, felmerül a kérdés, hogy a Samsung miért nem törekszik mielőbb betörni egy konkurens modellel a piacra. Talán átengedné dél-koreai versenytársának Európát? Netán forral valamit a háttérben? Reméljük, hamarosan kiderül.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza