A Moto X biztosan kap Android L frissítést

Farkas Norman - 2014. augusztus 6.

A Motorola készülék részlegének alelnöke megerősítette, hogy a tavaly bemutatott Moto X hivatalos Android L szoftverfrissítésben részesül.

Mióta a Google leleplezte az Android rendszer következő, L nevű verzióját, egyre több felhasználót foglalkoztat a kérdés, hogy a jelenleg használatban lévő okostelefonja vajon megkapja-e azt szoftverfrissítés formájában. Egyelőre nem sok gyártó nyilatkozott a frissítés várható elérhetőségéről, ami érthető, hiszen az Android L megjelenése csak őszre várható, de akad néhány kivétel, mint például a Motorola.

A Lenovo kezében lévő amerikai gyártó készülékekért felelős alelnöke, Punit Soni saját Google+ oldalán osztotta meg a nagyközönséggel a jó hírt, hogy a tavaly – még a Google zászlaja alatt – kiadott Moto X készülék megkapja majd az új Android rendszert.

A fejleménynek többen örülhetnek, mint hinnénk, hiszen a Moto X korrekt felszereltsége és kiemelkedő testreszabhatósága miatt igen népszerű termékké vált. A szuper terméktámogatás is a Motorola e modellje mellett szól, hiszen kezdetektől fogva az elsők között részesült update-ekben – jelenleg az Android 4.4.4 KitKat verzióját futtatja, ami a legújabb.

Punit Soni bejelentése egyébként nem hatott teljes újdonságként, ugyanis a Motorola ügyfélszolgálata korábban már kifecsegett egyet, s mást az Android L frissítés kapcsán.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza