Más androidos mobilokra is érkezik a HTC Zoe

Czipperer Dia - 2014. augusztus 13.

Az év elején, amikor a HTC bemutatta zászlóshajó mobilját, a One M8-at, azt is megemlítették, hogy BlinkFeed és Zoe appjaikat más androidos eszközökre is elérhetővé teszik a jövőben. Úgy tűnik, elérkezett az idő, ezen a héten debütál ugyanis a HTC eszközökön kívül is használható Zoe verzió.

A HTC új utakon próbál szerencsét. Ahogy már év elején is bejelentették, terveik szerint szoftvereiket nem csak HTC eszközökre fejlesztik majd, hanem más, Android alapú mobilon is elérhetőek lesznek. A csapatban jelenleg 260 ember dolgozik Seattle-ben, ám vannak munkatársak San Franciscóból és Taipeiből is.

Az első ilyen termék, amely meghódíthatja a piacot, a HTC Creative Labs által fejlesztett Zoe applikáció, amely e hét végén érkezik. A Zoe nem más, mint a rövidvideók appjaként is számon tartott program. Ez azt jelenti, hogy a program a Samsung, LG és egyéb vetélytársa eszközök is fut majd.

A Zoe segítségével a felhasználók fényképezhetnek, és akár 16 videót és különféle képeket mixelhetnek össze. Ezeket kiválaszthatják, megadhatnak zenei aláfestést hozzá, és a program egy 30 másodpercet „videóklipet” készít belőle, melynek a stílusa is megadható, valamint az is, mivel kezdődjön és érjen véget az összeállítás.

Ez nem csak egy kreatív eszköz, hanem segítségével megoszthatók a rövid videók, képek egy csokorban. Más videójához pedig új tartalmat lehet adni, majd a Zoe összegyúrja.

 

Forrás: Recode.net; Kép: hubfr.com

Vissza