Lenovo Tab S8 – szolid külső, erős hardver és vonzó ár

Farkas Norman - 2014. szeptember 3.

A Lenovo bemutatta legújabb középmezőnybe szánt táblagépét a Tab S8 személyében. Az Intel Atom processzorral meghajtott 8 hüvelykes készülék remek technikai adottságokkal rendelkezik, ára mégis meglepően alacsony.

Eljött az idei IFA szakkiállítás ideje, amin a Lenovo az elsők között mutatta be egyik újdonságát a Tab S8 táblagép képében. Egy középmezőnybe szánt és ennek megfelelően beárazott, ugyanakkor meglepően erős felszereltséggel bíró készülékről van szó.

A 8 hüvelykes, 1200 x 1920 pixel felbontású IPS érintőkijelzővel megáldott gép működéséről 1,86GHz-es Intel Atom (Z3745) processzor gondoskodik, ami már az Intel Burst Performance technológiájával is fel van vértezve. Emellett 2GB RAM, 16GB (nem bővíthető) tárhely, 4290mAh kapacitású akkumulátor és Dolby előlapi sztereó hangszórópár is helyet kapott a masinában, azaz a gyorsaság és a szuper multimédiás élmény is garantált.

A Lenovo Tab S8 képalkotás terén is ott van a szeren 1,6 megapixeles előlapi és 8 megapixeles hátlapi kamerájának köszönhetően. Utóbbiról érdemes megemlíteni, hogy automatikus fókuszálással dolgozik és f/2.2 apertúrájú lencsével van megáldva.

A 209,8 x 123,8 x 7,9 milliméteres és 299 grammos eszköz fedélzetén az Android 4.4 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot.

 

 

A cikk végére hagytuk a legjobb részt: a Lenovo jól felszerelt középkategóriás táblagépe (legalábbis annak WiFi modulos, tehát 3G modem nélküli verziója) 199 dolláros kezdőárral érkezik a boltokba, azaz igen ütős ár/érték aránnyal indul csatába a konkurens készülékek ellen a felhasználók kegyeiért. A kérdés már csak az, vajon a Lenovo készül-e néhány kiegészítővel, amelyek emelhetik a Tab S8 fényét, illetve kiterjeszthetik funkcionalitását (pl. egy billentyűzetes tok), hiszen ezek híján könnyen elcsábulhatnak és másik, sokoldalúbb készüléket választhatnak a vásárlók.

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza