Bivalyerős procival debütált a Meizu MX4

Farkas Norman - 2014. szeptember 3.

A Meizu bemutatta új zászlóshajóját, mely 5,36 hüvelykes, egyedi felbontású IPS kijelzővel és a MediaTek legerősebb nyolcmagos processzorával száll versenybe a vásárlók kegyiért. Az Android 4.4 alapokra épülő Flyme OS 4.0-t futtató készülék később Ubuntu Touch rendszerrel is elérhető lehet.

A várakozásoknak megfelelően tegnap a nagyközönség elé tárult a Meizu legújabb mobilja, az MX4. A stílusos megjelenésű – kicsit az iPhone modellek dizájnját idéző – készülék egyik legérdekesebb része az előlapján elterülő 5,36 hüvelykes IPS kijelző, aminek egészen egyedi, 1920 x 1152 pixeles felbontása van. Az adatok tükrében könnyen kiszámítható, hogy a panel képpontsűrűsége 418ppi, ami elárulja, hogy bizony igen éles képet nyújt.

A remek megjelenítőt a kínai MediaTek egyik, ha nem a legerősebb processzorával kombinálta a gyártó. Az MT6596 jelű chipset dolgozik az MX4 motorházában, ami egy nyolcmagos, az ARM big.LITTLE architektúráját követő processzort tartalmaz négy nagy teljesítményű, 2,2GHz-es Cortex-A17 és négy alacsony fogyasztású 1,7GHz-es Cortex-A7 maggal. A CPU kiemelkedő teljesítményét az AnTuTu Benchmark tesztprogramban elért 47 ezer pontos eredmény támasztja alá, azaz semmi kétség: a Meizu MX4 egy igazán gyors mobil.

 

 

Jó hír, hogy a képalkotás frontján is egész magasra teszi a lécet a kütyü: előlapján egy 2,1 megapixeles kamera csücsül, hátoldalára pedig egy 20,7 megapixeles Sony IMX 220 Exmor RS kamera került BSI szenzorral és f/2.2 fényerejű lencsével megáldva, kéttónusú LED villanó szomszédságában. A fent említett MediaTek chipnek köszönhetően utóbbi egységgel akár 4K (UHD) videókat és lassított 720p HD felvételeket is készíthetünk.

A 147 grammos és 8,9 milliméter vastag készülékbe a fentieken túl 2GB RAM-ot, második generációs NXP Smart PA audio chipet, 4G LTE modemet, 3100mAh kapacitású aksit, valamint változattól függően 16, 32 vagy 64GB tárhelyet pakolt a gyártó.

Az MX4 fedélzetén az Android 4.4 KitKat köré épülő Flyme OS 4.0 teljesít szolgálatot, ami a Meizu saját fejlesztéseinek eredménye. Ha hihetünk a korábbi pletykáknak, a telefon később Ubuntu Touch rendszerrel is elérhető lesz – és ez azt is jelenti, hogy a Canonical felkészült az egyedi felbontású megjelenítő és az említett MediaTek processzor támogatására is.

A Meizu MX4 16GB-os verziója 290 dollárba kerül majd Kínában (kb. 70 ezer forint), a 32 gigás változatért 325 dollárt kell majd kicsengetni. A nagyra vágyók célpontja nyilván a 64GB tárhellyel megáldott kiadás lesz, amelyért csupán 100 dollárral kerül majd többe a legkisebb modellnél.

 



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza