Ismét Okostelefon Akadémia

Kütyü Magazin - 2014. szeptember 9.

A következő Telenor Okostelefon Akadémia témája „Internet of Things – a gépek lázadása?” – Okos eszközök hálózata, okos otthon, okos környezet. A rendezvény az évek során egyre gyarapodott, így már egy nagyobb helyszínen, a Millenáris parkban várják az érdeklődőket.

Az okoseszközök egyre több feladatunkat automatizálják és egyre nagyobb számban kapcsolódnak az internetre, hogy még hatékonyabban lássák el feladataikat.  Ez az Internet of Things, azaz a tárgyak internete. A netre (vagy otthoni hálózatra) kapcsolt okos masinák, háztartási gépek száma már évek óta meghaladja az online kapcsolattal rendelkező emberekét, és előrejelzések szerint 2020-ra mintegy 26 milliárd internetre csatlakoztatott tárgy fog körülvenni minket.

Számos kérdéskör előkerül majd a szeptember 17-ei rendezvényen, többek között: 

  • Mit gondoltunk korábban az intelligens otthonról, és mit hozhat a jövő?
  • Milyen eszközök csünghetnek az interneten körülöttünk?
  • Lehet-e az intelligens otthon központja és irányító eszköze az okostelefon?
  • Hogyan tehetik az okos otthon megoldásai még ergonomikusabbá a lakásainkat, házainkat?
  • Biztonságos, ha mindent egymással kommunikáló gépek végeznek körülöttünk?


Ezeket és hasonló kérdéseket járják körül a vendégekkel és szakértő előadókkal, kiállítókkal a következő Okostelefon Akadémián. Érdekes előadások, izgalmas játékok és mozgalmas EXPO várható a Millenáris 
„D” csarnokában este hat órától. A készülékgyártók legfrissebb készülékeikkel érkeznek, és – ha minden szándékaik szerint alakul – több érdekességet is elhoznak a szeptember elején megrendezett, berlini IFA kiállításon bemutatott újdonságaik közül. Lazításként pedig az Okostombola sorsolás és egy izgalmas játék teszi majd fel a koronát az estére.

 

Vissza