Európába jön az Amazon Fire Phone

Farkas Norman - 2014. szeptember 9.

Az Amazon szeptember 30-tól Németországban és az Egyesült Királyságban is elérhetővé teszi új okostelefonját, a Fire Phone-t. Az egészen futurisztikus 3D kezelőfelülettel és erős hardverrel megáldott készülék nem aratott osztatlan sikert az Egyesült Államokban, de a kereskedő reményei szerint Európában kellemesebb fogadtatásban részesül.

Az Amazon egyedi, s néhány speciális funkcióval felturbózott okostelefonja júniusban mutatkozott be és júliustól fogva elérhető az Egyesült Államokban. Talán meglepő,, de a készülék nem lett néptelefon az amcsiknál, s egy friss kutatás szerint nem több, mint 26 ezer példány kelt el eddig belőle összesen.

Az Amazon nyilván elégedetlen az eladások számával, de nem adja fel: szeptember 30-tól Németországban és az Egyesült Királyságban is árulni kezdi a Fire Phone-t, az európai rajongók pedig már mától előrendelhetik a készüléket.

Az Egyesült Királyságban kizárólag az O2 kínálatának exkluzív tagja lesz a „tűzmobil”, és csak előfizetéses konstrukcióban lehet majd hozzájutni. A telefont minimum 33 angol fontos havidíj fejében ingyen hazavihetik a vásárlók, természetesen hűségszerződés aláírása mellett. Németországban a Deutsche Telekom forgalmazza a mobilt, s itt 1 eurót kell érte fizetni minimum 44,95 eurós havidíjjal és hűséggel, természetesen.

A brit vásárlók extraként megkapják a telefonra szabott O2 Priority Moments és O2 Apps szolgáltatásokat. További jó hír, hogy december 31-ig minden Fire Phone mellé egy éves Amazon Prime előfizetés jár ajándékba.

 

 

A Fire Phone főként egyedi kezelőfelületével emelkedik ki a telefonok tömegéből, hiszen négy előlapi kamerájával folyamatosan követi használója arcát, se ehhez igazítva térhatású képet varázsol a szeme elé. Az Amazon által jócskán átszabott (Google szolgáltatások helyett az Amazon megoldásaival teletűzdelt) Android rendszer köré épülő készülék hardveres fronton sem gyenge: meghajtásáról egy négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzor gondoskodik, amit 2GB RAM és 4,7 hüvelykes HD (1280 x 720 pixel) érintőkijelző egészít ki.


 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza