Egy okosóra, ami szól, ha túl sok pénzt költesz

Czipperer Dia - 2014. szeptember 25.

Egy új intelligens karóra bukkant fel a piacon, mely nem szándékozik beállni a sorba a többiek közé, ugyanis egészen más szempontból hasznos, mint a többi eszköz. A karóra nem minket, hanem a pénztárcánkat figyeli.

Általában az okosórákról az a kép él az emberek fejében, hogy folyamatosan nyomon követik a napi aktivitást: számolják a lépéseket, mérik az elégetett kalóriát, az alvási időt, szívverést stb. Ám egy új eszköz a piacon kicsit más oldalról közelíti meg az okosóra fogalmát. 

A Cash névre keresztelt okosóra más szerepet tölt be az életünkben. Más tevékenységet követ nyomon méghozzá azt, mennyi pénzt költünk el. Magyarul az eszköz nem közvetlenül minket ellenőriz, hanem pénztárcánkon keresztül figyel. A könnyű eszköz 1,54 hüvelykes kapacitív kijelzővel rendelkezik, és működéséhez nincs szükség semmilyen más eszközre. Mac gépekkel és PC-vel is kompatibilis.

 


A hagyományos értelemben valójában nem is tekinthető intelligens karórának, hiszen nem olyan dolgokat figyel, mint a többiek. Minden egyes alkalommal, amikor a tulajdonos vásárol valamit, a felhasználói felületre beírja az árat, és kategóriába rendezi azt (például ruha, étel stb.). Az eszközön külön megadható a havi költési keretet, nehogy valaki esztelenül túlköltekezze magát.

Bármikor megtekinthető, mennyi keret áll még rendelkezésre, és mennyit költött el a felhasználó, ha pedig valakinek kezd kifogyni a rendelkezésre álló összeg, rögtön megjelenik a kezdőképernyőn. A zöld vonal mutatja, mennyit keret áll rendelkezésre az adott kategórián belül még abban a hónapban, és minél többet költ valaki, a piros vonal annál jobban növekszik.

Az óra még vicces üzeneteket is kiír, mint például „Szállj fel a rohadt buszt!”, ha például valaki túl sokat költ. Ösztönző üzenetekkel is bombázza a felhasználókat: „Ki a költségvetési szupersztár?”, ha valaki okosan költekezett.

A célcsoportot főleg a nők képezik, azon belül is inkább a 18 és 34 év közötti korosztály. Viszont különféle szíjakat kínálnak hozzá, így a férfiak is megtalálhatják a számukra megfelelőt, hiszen stílusos kütyüről van szó. Mintás ezüst, krokodilbőr-stílusú fehér és fekete szilikon színekben is kapható lesz.

A 139 dolláros kütyü jövő héttől  (október 1.) online is elérhető lesz, valamint egy hónappal később  a HSN oldalán keresztül.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza