Kiszivárgott az androidos Nokia HERE Maps

Farkas Norman - 2014. október 1.

A Nokia csak nemrég mutatta be a HERE Maps navigációs szoftver Android rendszerű készülékekre szánt kiadását, annak telepítő fájlja máris kikerült az internetre, így a kíváncsi felhasználók akár ki is próbálhatják.

A Nokia nem adta el magát szőrősül-bőröstül a Microsoftnak, az akvizíció végén a finnek kezében maradtak a szabadalmak, a hálózati- és kutatási központ, illetve a térkép szolgáltatásokkal foglalkozó részleg is. Utóbbi munkájának legfrissebb termése a HERE Maps navigációs szoftver Android rendszerű készülékekre szánt kiadása, melynek repertoárjába az online és offline navigálás mellett a helyi látványosságok, na és persze a címek felkutatása is bekerült.

A Nokia a szoftver bemutatásakor elárulta, hogy az kizárólag partnerein keresztül lesz elérhető. Eddig csak egy androidos okostelefon gyártó együttműködéséről tudunk, aki nem más mint a Samsung. Hamarosan tehát a dél-koreai gyártó minden Android 4.0 Ice Cream Sandwich vagy annál frissebb rendszert futtató készülékére letölthető lesz az új HERE Maps a Google Play Áruházon, vagy a Samsung App Store-on keresztül.

A türelmetlen, és/vagy nem Samsung márkájú androidos készüléket birtokló felhasználók számára jó hír lehet, hogy egy szerencsétlen véletlen folytán kiszivárgott a Nokia HERE Maps APK kiterjesztésű telepítő fájlja. Az új androidos HERE Mapset tehát szinte bárki kipróbálhatja saját felelősségére – legalábbis addig, míg a Nokia le nem tiltja a nem éppen szabályosan feltelepített szoftvert.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza