HTC Desire Eye – 13 megapixeles kamera az előlapon is

Farkas Norman - 2014. október 6.

Egy nemrégiben kiszivárgott fotó szerint a tajvani gyártó hamarosan egy vérbeli szelfimobillal bővíti kínálatát. A Desire Eye néven emlegetett jövevény a felső-középkategóriában villoghat majd 13 megapixeles, dupla LED villanóval segített előlapi kamerájával.

Az @upleaks jóvoltából napvilágra kerül egy reklámanyag a HTC még bemutatás előtt álló okostelefonjáról, mely főként azokat a felhasználókat próbálja megnyerni, akiket magukkal rántott a szelfi őrület. Az önfotózás szerelmeseit már a Nokia Microsoft, az Oppo, a ZTE és több más gyártó is próbálta meglepni egy-egy remek előlapi kamerát kínáló mobillal, de a Desire Eye néven ismert tajvani újdonság még e modellek körében is igen magasra teszi a lécet, ugyanis kijelzője fölött egy 13 megapixeles, dupla LED villanóval felvértezett kamera kukucskál.

 

 

A Desire sorozatot erősítő készüléket minden bizonnyal a középkategória legfelső lépcsőjére pozícionálja a HTC, ugyanis ha hihetünk a pletykáknak, igen erős hardverrel és remek kijelzővel büszkélkedhet. Előbbi egy négymagos 2,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 801 processzort és 2GB RAM-ot foglal magába, utóbbi pedig egy 5,2 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású panel képében ölt testet.

 

 

Az orosz @htcfamily_ru jóvoltából már sajtófotókon is látható (lent) készüléknek egyéb téren sincs szégyellni valója: a fentiek mellett 32GB belső tárhelyet, 2400mAh kapacitású akkumulátort, IPX7 tanúsítványnak megfelelő mértékben víz,- és porálló burkolatot és 13 megapixeles hátlapi kamerát (tehát ahogy a címben is utaltam rá, elöl és hátul is van egy) tudhat magáénak.

A HTC október 8-án, szerdán rendezi meg következő sajtóeseményét New Yorkban, ahol az @upleaks szerint egy új, szelfikre kihegyezett mobilalkalmazással ismerkedhetnek meg a látogatók, amely az Android L frissítéssel egyszerre válik majd elérhetővé a HTC One, One mini, One (M8), One mini 2, One (E8) és One Max készülékek számára. A rendezvényen debütálhat a 13 megapixeles Duo kamerával megáldott One M8 Eye  csúcsmobil és a RECamera nevű mobil fényképezőgép is, ám a Desire Eye bemutatójára várhatóan csak később kerül majd sor.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza