12 hüvelykes tablettel készül a Sony?

Farkas Norman - 2014. október 27.

Tajvani források szerint 2015 első negyedévében landolhat a piacon a Sony nagyméretű táblagépe, mely high-end felszereltséggel büszkélkedhet.

A legfrissebb hírek szerint a japán gyártó 2015 márciusáig piacra dobja eddigi legnagyobb táblagépét. Egy felsőkategóriás modellt kell elképzelnünk, amely 12 hüvelykes érintőkijelzővel rendelkezik, és ha minden igaz, egy kapacitív tollal is felvértezik, így a grafikai alkalmazások is igen kényelmesen kezelhetők lesznek a fedélzetén.

Egyelőre nincs további infó a jövevény felszereltségéről, de a kijelzője kapcsán érdemes megemlíteni, hogy jelentős ugrást jelent az eddigi Sony táblagépekéhez képest (legalábbis méret tekintetében), hiszen a gyártó eddigi legméretesebb táblája a 10,1 colos panellel felvértezett Xperia Z2 Tablet.

 

A Sony eddigi legnagyobb táblagépe a 10,1 hüvelykes Xperia Z2 Tablet

 

Bármennyire is izgalmasan hangzik a Sony óriástablet közeledése, érdemes némi fenntartással kezelni a mendemondákat. Több gyártóval kapcsolatban felmerült már pletykaszinten, hogy belép a nagyméretű táblagépek piacára, de eddig csak kevesen lépték meg ezt. Közéjük tartozik például a Samsung, aki már képviselteti magát egy 12,2 colos eszközzel a Galaxy Note Pro 12.2 képében. Elképzelhető, hogy pont ennek a masinának szán konkurenciát a Sony a fent említett modellel.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza