Kapósabb az iPhone 6 a nagytesónál

Czipperer Dia - 2014. november 17.

A Consumer Intelligence Research Partners szerint az első egy hónapban az iPhone 6-os széria kisebbik modellje jobb eladásokat produkált, mint a nagyobb 6 Plus készülék.

3:1 arányban veri az iPhone 6 modell a nagyobbik 6 Plus készülék eladási mutatóit. A Consumer Intelligence Research Partners adatai szerint az első egy hónapban a 4,7 hüvelykes változatból majdnem háromszor annyi fogyott, mint a monumentális 5,5 hüvelykes modellből.

Az USA-ban az eladott készülékek 68%-át tették ki az iPhone 6 telefonok, míg az az iPhone 6 Plus csak 24%-ot produkált. A maradék 8% a korábbi modellekből – iPhone 5S és 5C – fogyott. Ez tehát azt jelenti, hogy az elmúlt hónap iPhone eladásainak 92%-át az új készülékek adták.

Egy évvel korábban, amikor az 5-ös széria modelljei debütáltak, az eladások 84%-át tették ki az új eszközök. Ez egyúttal tehát azt is jelenti, hogy a felhasználók jobban érdeklődnek az idei eszközök iránt. Ez részben a képernyőméret növelésének és az átszabott dizájnnak is köszönhető.

Az iPhone 6 Plus modell kisebb népszerűségében az is közrejátszhat, hogy szolgáltatótól vagy tárolókapacitástól függetlenül a készülékre 3-4 hetet is kell várni.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza