Olcsón okossá tehetjük otthonunkat az IVY PLUG dugaszokkal

Farkas Norman - 2014. november 18.

Csupán 6 dollárt kóstál a Pozible oldalán támogatókat gyűjtő, s hamarosan megjelenő IVY PLUG konnektor dugasz, amely lehetővé teszi, hogy távolról, okostelefonunk segítségével vezéreljük háztartási eszközeink áramellátását. A filléres kütyüvel egy csapásra okossá varázsolhatjuk otthonunkat, például azt is megoldhatjuk a segítségével, hogy munka után a kellemesen befűtött lakásunk várjon ránk.

Tetszik, vagy sem, lassan tudatosítanunk kell magunkban, hogy közeleg az okos otthonok kora. A jó hír, hogy nem feltétlenül kell vagyonokat költenünk azért, hogy élvezhessük a kényelmi funkciók sorával felszerelt lakásokban rejlő előnyöket. Ezt olyan eszközöknek köszönhetjük, mint például a Pozible oldalán felbukkant IVY PLUG okos konnektor dugó, amely közösségi támogatással kerülhet piacra a közeljövőben.

Az európai szabványos konnektorokkal kompatibilis változatban is megjelenő dugasz ára a hamarosan lezáruló támogatási időszakban mindössze 6 dollár, de piacra kerülése után sem lesz drága a cucc, így még akkor sem jelenthet vészes kiadást felszerelni vele a lakást, ha egy tucat kell belőle az okosításhoz.

 

 

És hogy mik a kütyü előnyei? Az IVY PLUG vezérli és figyeli a hozzá kapcsolt eszköz áramellátását. Képes csatlakozni WiFi hálózatra, így távolról irányíthatjuk okostelefonunkról a működését, illetve böngészhetjük az általa mért fogyasztási adatokat. Az eszközhöz tartozó mobilalkalmazás segítségével gyorsan átnézhetjük, mindent lekapcsoltunk-e otthon, mielőtt elindultunk dolgozni, és akkor sincs ok pánikra, ha például a hálóban égve maradt a lámpa, hiszen rögtön le is kapcsolhatjuk telefonunkról. Az okos dugó számos egyéb előnyt is kínál, a lehetőségeknek – kis túlzással – csak az igények és a fantázia szabhat határt. A fűtés jól időzített beindításával elérhetjük például, hogy meleg legyen a lakás, mire hazaérünk a munkából, a lámpákat pedig anélkül kapcsolgathatjuk, hogy fel kellene kelnünk.

 

 

Az IVY PLUG csak Kínában érhető el ingyenes szállítással, egyéb régiók esetén 20 dollárba kerül a logisztika.

Jó látni, hogy egyre megfizethetőbbé válnak az okos eszközök. Reméljük, hamarosan több, az IVY PLUG-hoz hasonló készülékről számolhatunk be.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza