A Snapdragon 810 problémái miatt késhetnek a Galaxy S6 és LG G4 modellek

Czipperer Dia - 2014. december 5.

Már egy ideje keringenek a pletykák a legújabb zászlóshajó modellekről mind a Samsung, mind pedig az LG háza táján. Ám úgy tűnik, a csúcsmodellek később érkezhetnek a vártnál, ugyanis gondok akadtak a processzorral.

A Qualcomm idén áprilisban mutatta be két új 64 bites processzorát, a Snapdragon 808-at és 810-et. A piaci bevezetést 2015 elejére tervezték, amely most a 810-es esetében már nem tűnik olyan biztosnak.

Snapdragon 810 processzorról az a hír járja, hogy saját referenciakészülékein túl a vadonatúj Samsung és LG modellekben, nevezetesen a Galaxy S6-ban és a G4-ben ezek ketyegnének. A legfrissebb hírek szerint viszont gondok akadtak a CPU-val, így egyelőre nem indulhat meg a sorozatgyártás.

 

A Qualcomm egyik sajátgyártású referenciamodellje, melyet a Snapdragon 810-es hajt

 

A Business Korea egy jelentése szerint váratlan túlmelegedési problémák léptek fel különböző feszültségi szinteken is a Snapdragon 810-nél. Egy iparági forrás szerint nehezen küzdenek meg a problémákkal, ugyanis nemcsak a túlmelegedés, hanem a RAM vezérlő is fejtörést okoz. Ezen kívül az Adreno 430 GPU illesztőszoftvereivel kapcsolatban is merültek fel hibák.

A túlmelegedés önmagában is égető probléma lehet a prémium modelleknél, hiszen ez teljesítményromláshoz is vezet, ugyanis ilyen esetben a rendszer az órajelet a hővédelem érdekében kénytelen csökkenteni.

A Samsung valószínűleg képes lesz orvosolni a problémát azáltal, hogy saját Exynos chipjeit építi a Galaxy S6-ba, viszont úgy tűnik, az LG bajban van: nem lesz könnyű alternatívát találnia a G4-hez, hiszen évek óta a Qualcomm megoldásai hajtják a prémium modelleket.

Egyelőre még nem tudni, hogy valósak-e a félelmek, ugyanis a Qualcomm még nem nyilatkozott a kérdésben.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza