5 colos qHD kijelzővel támad februárban az Xperia E4

Farkas Norman - 2014. december 13.

A februári MWC 2015 során debütálhat a Sony belépőszintet képviselő, ugyanakkor méretes újdonsága, az Xperia E4, mely egy- és kétkártyás változatban is elérhető lesz.

Bár az Xperia E3 csak szeptember óta keresi a vásárlókat a piacon, a Sony már javában dolgozik az alsó-középkategóriás készülékeket tartalmazó sorozat következő tagján, mely – nem túl meglepő módon – az Xperia E4 nevet viseli.

Lengyel források szerint a jövevény várhatóan a Mobile World Congress 2015 szakkiállítás során mutatkozik be a nagyközönségnek, és március végén kerül az üzletek polcaira.

Bár a premier még odébb van, máris rendelkezésre áll egy maréknyi infó, sőt néhány élőfotó is a készülékről, ami ez utóbbiak alapján elég barátságos, de innovatívnak cseppet sem nevezhető dizájnnal van megáldva.

Az IT területet szabályzó indonéz hatóságok nyilvántartása arról árulkodik, hogy az Xperia E4 egykártyás és dual SIM verzióban is elérhető lesz, előbbit E2105, utóbbit pedig E2115 modellszámmal látják el.

 

 

Ha hihetünk a Sony svéd részlegétől kiszivárgott adatoknak, az Xperia E4 nagyobb átmérőjű és felbontású megjelenítővel és cirka 100MHz-cel magasabbra skálázott processzorral büszkélkedhet, mint elődje, az E3. A telefon előlapját egy 5 hüvelykes, 960 x 540 pixel (qHD) felbontású LCD kijelző uralja, gyors működéséről pedig egy MediaTek MT6582 lapkakészlet gondoskodik. Ez utóbbi egy négymagos 1,3GHz-es Cortec-A7 processzort, valamint egy Mali-400MP4 grafikus gyorsítót foglal magába. A kínai chipsetet 1GB RAM-mal fejelték meg a mérnökök, s ez az együttes 7857 pontot tud produkálni az AnTuTu benchmark szoftver szintetikus tesztjében.

 

 

A készülék Android 4.4.4 operációs rendszerrel a fedélzetén kerülhet forgalomba, ám ez a várakozások szerint már 2015 első felében frissülni fog 5.0 Lollipop verzióra.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza