Vido W8C Windows tablet – olcsó és jó?

Farkas Norman - 2014. december 19.

A kínai Vido Windows rendszerű táblagépe csupán 97 dollárba kerül, de minden benne van, ami kell, sőt egy éves Microsoft Office 365 előfizetés is jár hozzá.

Ha a táblagépekről van szó, leginkább az Apple iPad modelljei, vagy az Android rendszerű táblák jutnak eszünkbe, pedig már bőven akadnak Windows alapú készülékek is a piacon, melyek közül válogathatunk. A további jó hír, hogy nem kell drága cuccokra gondolnunk: egyre több filléres táblagép lát napvilágot a Microsoft rendszerével, s ezek zöme – nem meglepő módon – kínai gyártók műhelyében készül.

 

 

Itt van például cikkünk főszereplője, a Vido W8C nevű masinája, ami mindössze 599 kínai jüanba, vagyis kb. 97 dollárba kerül, de teljes értékű Windows rendszert és igazán korrekt hardver kínál ezért az árért. A készülék lelke egy négymagos Intel Atom Z3735F Bay Trail processzor, ami mellé 2GB RAM-ot, 32GB belső tárhelyet, microSD kártyafoglalatot és 4200mAh kapacitású akkumulátort pakoltak a mérnökök. A WiFi és Bluetooth modullal, valamint HDMI kimenettel is felvértezett gép előlapját egy 8 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású IPS kijelző uralja, ami fölött egy 2 megapixeles, videocsevegésre termett kamera is helyet kapott. A tablet hátlapján egy ugyanilyen felbontású fényleső csücsül – nem igazán várhatunk tőle remek minőségű fotókat, de a semminél több.

A W8C vonzerejéhez a remek ár/érték arány mellett hozzájárul az ajándék Office 365 előfizetés is, melynek keretében egy évig használhatják a vásárlók az irodai szoftvercsomagot.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza