Légdeszka, repülő autó és önbefűző cipő – valóra váltak a „Vissza a jövőbe” jóslatai?

Kütyü Magazin - 2014. december 24.

Biztos sokan emlékeznek még a Vissza a jövőbe című filmre. A főszereplő, Marty McFly 2015-be érkezik, amikor is egy távoli jövő tárul a főhős szeme elé. Vajon a 80-as években elképzelt jövőképből mi válik valósággá? 

Pár nap és átlépünk 2015-be, ami azért is különösen lényeges dátum a filmrajongók számára, mert a 80-as évek egyik kultikus filmsorozatának, a Vissza a jövőbe főhőse, Marty McFly szintén 2015-be érkezik, amikor elindul jövőt látni. A film szerint a furán öltözött emberek, a repülő autók és a légdeszkán közlekedő gyerekek a mindennapok részei lesznek. Ugyan már nem kell sokat várnunk és hamarosan kiderül, hogy a közel 30 éve elképzelt jövőről tényleg reális képet festettek-e az alkotók, de addig is itt egy válogatás, hogy mi valósult már meg és mire kell még várnunk egy pár évet! 

1. Marty McFly önmagát befűző és világító Nike cipője – megvalósult, a Nike tényleg elkészítette a futurisztikus cipőt, 2011-ben már megjelentetett egy sorozatot Nike MAG néven, amiből 1 500 darab készült, és amit akkor azonnal el is kapkodtak a rajongók. A Nike dizájnerei azonban 2015-re ígérik a Nike MAG Hyperdrunk továbbfejlesztett modell bemutatását és várhatóan hasonlóan nagy kereslet lesz rá. 

2. Telefonszemüveg – megvalósult, TV-zés és telefonálás egy szemüveg segítségével? A Google Glass még többet is tud, mint a filmben látható szupereszköz, jövőre pedig már a hétköznapi emberek számára is elérhető lesz. 


3. Légdeszka – megvalósult, ugyan jövőre még valószínű nem ezzel fogják a kislányok "csapatni" a téren, azonban már elkészült az első prototípus, amit a gördeszkás legenda, Tony Hawk is tesztelt. Hendonak hívják a szerkezetet és elektromágnesesség révén működik.

 

 

4. Repülő autók – nem valósult még meg, pedig nem a Vissza a jövőbe az egyetlen film, amelyik már így képzeli el a jövő közlekedését, sok problémát megoldana a mindennapokban! 

5. Az önmagát megszárító és méretre igazodó dzseki – nem valósult még meg, pedig milyen praktikus lenne egy olyan kabát, ami mindig passzol a méretünkhöz és eső esetén megóv a bőrigázástól. 

6. Az összecsukható kert a házban – nem valósult még meg, pedig mekkora könnyebbség lenne, ha egy mobil kert lenne a lakásunkban, ami mindig frissen tartja a növényeket és ahonnan bármikor téphetünk egy finom gyümölcsöt.

A fenti listából látszik, hogy annyira nem vagyunk elmaradva a Vissza a jövőben bemutatott mindennapoktól és ki tudja, 2015. október 21-ig – ekkor érkezik meg Marty McFly a jövőbe – a még meg nem valósult eszközök is elérhetőek válhatnak számunkra.  

Addig is, amíg ez kiderül, aki szeretné újra megnézni a Michael J. Fox főszereplésével kultikussá vált filmsorozat mind a három részét, december 25-én a Paramount Channel csatornán megteheti.

 

 

Vissza