7 millió SMS-t küldtek, 9,3 millió hívást indítottak karácsonykor a Vodafone-nál

Kütyü Magazin - 2014. december 29.

2014. december 24. és 26. között az okostelefonok és táblagépek segítségével elküldött sok millió különböző internetes üzenet mellett nagyon sokan a hagyományos módon üdvözölték ismerőseiket, rokonaikat, barátaikat, így közel 72 ezer MMS-t, és 7 millió SMS-t küldtek, valamint 9,3 millió hívást indítottak.

Az idei karácsonyi időszakban az egy évvel korábbihoz képest az SMS-ek száma 3 százalékkal csökkent, az elküldött MMS üzenetekben azonban 1 százalék, a hanghívások esetében pedig több mint 8 százalékos növekedés tapasztalható, vélhetően az egyre népszerűbb, a korlátlan hívásokat lehetővé tevő csomagoknak köszönhetően.  

A mobilinternet-forgalom ugyanebben az időszakban 50%-kal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az adatforgalom kiugró növekedése és ezzel egyidejűleg az elküldött SMS-ek számának csökkenése egyértelműen megmutatja, hogy a pár éve még egyeduralkodó szöveges üzenetekbe foglalt jókívánságok helyét ünnepek idején is mindinkább átveszi az online és social média felületeken zajló kommunikáció. 


Az emberek összességében 72 ezer MMS-t, és 7 millió SMS-t küldtek, valamint 9,3 millió hívást indítottak a karácsonyi időszakban.

 

Vissza