Dual-LTE támogatással jön az új Redmi 1S

Farkas Norman - 2015. január 3.

A Xiaomi január 4-én dobja piacra filléres mobiljának új kiadását, amely dual-LTE támogatással rendelkezik, vagyis mindkét bele helyezett SIM kártya számára LTE adatátvitellel képes kiszolgálni.

A Xiaomi képtelen tétlenül nézni, ahogy kínai konkurensei vonzóbbnál vonzóbb ajánlatokkal (pl. Meizu M1 Note, Lenovo X3) próbálják magukhoz vonzani a vásárlókat, ezért úgy döntött, előrukkol a népszerű, de már kissé porosodó Redmi 1S felturbózott kiadásával. A TEENA, vagyis a kínai hírközlési hatóság oldalán korábban feltűnt újdonság bemutatójára január 4-én kerül sor, s ezután nem sokkal fel is kerülhet az üzletek polcaira.

Az új Redmi 1S elsősorban hálózati támogatás frontján mutat előrelépést a „régi” modellhez képest: a kétkártyás okostelefon dual-LTE képességgel érkezik, azaz mindkét beletett SIM kártyával képes 4G-LTE hálózatokra kapcsolódni. Ez igen nagy ugrásnak számít, hiszen az elődmodellből eleve hiányzik az LTE támogatás.

Ami a készülék további tudását illeti, a TEENA oldalán szereplő adatlap szerint egy 64 bites Snapdragon 410 processzor felel a működéséről, amit 1GB RAM, 8 megapixeles hátlapi kamera és 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőkijelző vesz körül.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza