Kisebb és erősebb lett elődjénél az LG G Flex 2

Farkas Norman - 2015. január 6.

A CES-en bemutatott LG G Flex 2 kisebb méretű, de nagyobb felbontású kijelzővel rendelkezik, mint elődje, a G Flex, ráadásul öngyógyító hátlapja már 10 másodperc alatt képes eltünteti magáról a karcolásokat. A hajlított megjelenítővel ellátott csúcsmobilt Snapdragon 810 processzor hajtja meg, fedélzetén pedig az Android 5.0 Lollipop teljesít szolgálatot.

A várakozásoknak megfelelően az LG Las Vegasban tárta a nagyközönség elé második hajlított kijelzővel szerelt okostelefonját. Az új G Flex 2 rengeteget fejlődött 2013 végén bemutatott elődjéhez képest, többek között a megjelenítőt, a processzort, a regenerálódó burkolatot és a kamerát is jobbra cserélte a gyártó.

A készülék előlapján az LG saját fejlesztésű P-OLED kijelzője terül el, ami 5,5 hüvelykes képátlóval és 1920 x 1080 pixel Full HD felbontással büszkélkedhet. Ez a panel jóval élesebb képet nyújt, mint a G Flex 6 colos, 1280 x 720 pixel megjelenítésére alkalmas kijelzője, ráadásul kisebb mérete miatt jobban kézre áll.

 

 

A G Flex 2 megjelenítőjét LG gyártmányú üveg óvja a sérülésektől, ami állítólag 20%-kal ellenállóbb a Corning Gorilla Glass 3-nál. A hátlap védelméről az elődmodellnél is látott öngyógyító bevonat gondoskodik, amit kicsit továbbfejlesztett a gyártó, s így 3 perc helyett már 10 másodperc alatt képes eltüntetni magáról a karcolásokat (szobahőmérsékleten tartva).

Az újdonság nemcsak banánszerűen hajó kialakításával és ahhoz igazodó megjelenítőjével, hanem hardveres tudásával is kiemelkedik a konzumer okostelefonok tömegéből, ugyanis működéséről – a világon elsőként – a Qualcomm nyolcmagos, Snapdragon 810 processzora gondoskodik, aminek magjai 2GHz-en pörögnek. A 64 bites chipset mellé 2GB RAM-ot és változattól függően 16 vagy 32GB bővíthető tárhelyet pakolt az LG, a bőséges erőforrással pedig az Android 5.0 Lollipop zsonglőrködhet, ugyanis ez a rendszer fut a fedélzeten.

Adatátvitel frontján adott a 300 megabites letöltési sebességgel kecsegtető 4G LTE és a 42 megabites 3G is. Helyi szinten a 4.1-es, apt-X támogatással bíró Bluetooth, NFC, valamint a kétsávos WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) modulokra támaszkodhatunk. A készüléken microUSB 2.0 és SlimPort csatlakozók is vannak, előbbin keresztül történik a 3000mAh kapacitású akkumulátor töltése (a gyorstöltés is támogatott), utóbbi segítségével pedig TV-hez kapcsolhatjuk a G Flex 2-t.

Képalkotás terén sem okoz csalódást a dél-koreai csúcsmodell; előlapján egy 2,1 megapixeles szelfi kamera kapott helyet, hátoldalán pedig egy 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral és lézeres autofókusszal megáldott fényleső csücsül, amit dupla LED villanó segít gyenge fényviszonyok között. Elérhető a készüléken a gesztusvezérlésű szelfikészítés, mely akár másfél méterről is használható, sőt az elkészült fotók megjelenítését is kezdeményezhetjük a megfelelő mozdulatokkal.

A G Flex 2 platinaszürke és flamencovörös színekben lesz elérhető, először Dél-Koreában, majd január végétől egyéb régiókban is felkerül a boltok polcaira. A készülék áráról egyelőre nincs információ.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza