Új tagok a Lenovo YOGA családban

Kütyü Magazin - 2015. január 9.

A 2015.-ös Consumer Electronic Show-n a Lenovo új YOGA tabletjei és átalakítható gépei is bemutatkoztak. Az eszközöket új technológiákkal, szerelték fel, amelyek mégrugalmasabb használatot és interaktivitást garantálnak.

A Lenovo YOGA család új technológiái révén még rugalmasabb és interaktívabb használatot tesz lehetővé 

 Bemutatkozik tableten az “AnyPen” technológia; a YOGA-t 3D kamerával üzleti használatra optimalizálták 

 

A Lenovo a 2015-ös International Consumer Electronics Show-n bejelentette új YOGA átalakítható gépeit és tableteit olyan új technológiákkal, amelyek magasabb szintre emelik a rugalmas használatot és az interaktivitást. A termékcsalád tagja a vékony és könnyű YOGA 3 11 és 14 hüvelykes kivitelben (egy 13 hüvelykes házban), amelyet kifejezetten a sokat utazó, digitális tartalmakra kiéhezett vásárlóknak fejlesztettek ki; a ThinkPad YOGA vállalkozások számára optimalizált 12 hüvelykes modellje, illetve az otthoni felhasználóknak szánt 14 és 15 hüvelykes modelljei; valamint a Windows-t futtató, 8 hüvelykes YOGA Tablet 2, amelynek Lenovo AnyPen technológiája lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen tollal írjunk a tabletre. 

Nincs szükség ujjakra: a Lenovo AnyPen technológiája a tollakat és ceruzákat tabletre író eszközzé alakítja

A Windows-t futtató, AnyPen technológiával ellátott 8 hüvelykes YOGA Tablet 2 kiterjeszti a YOGA család hagyományát: a hardver nem csupán alkalmazkodik a felhasználókhoz négy üzemmódjával, hanem egy új, innovatív írási megoldást is kínál, amely hatékonyabb módját nyújtja a kezelésnek, és megkülönbözteti az eszközt a többi mai tablettől. 

A Lenovo AnyPen technológiája révén bármely toll vagy ceruza kézírásos adatbeviteli eszközzé válik – nincs szükség stílusra. A felhasználók fogják az általuk kívánt eszközt és közvetlenül használhatják azt a tablet érintőképernyőjén a navigáláshoz, nincs többé szükség az ujjaikra. A Lenovo AnyPen technológia a tabletre történő kézzel való írást éppoly intuitívvá teszi, mint egy papírlapra való írást. A felhasználók különösen hasznosnak fogják találni a technológiát, mivel a kisebb képernyőjű eszközök pontosabb navigációt igényelnek, mint amit ujjal meg lehet valósítani. Ugyanakkor a Lenovo AnyPen technológia feleslegessé teszi az érintőképernyős használatra tervezett külön toll vásárlását, illetve pótlását elvesztés esetén. 

 

 

A 2014 őszén bejelentett YOGA Tablet 2 családhoz tartozó, Windows-t futtató, 8 hüvelykes YOGA Tablet 2 figyelemre méltó továbbfejlesztéseket tartalmaz az eredeti YOGA Tablet-hez képest. A piacon lévő más tabletektől eltérően nem csupán négy egyedülálló üzemmódot – kézi, döntött, állvány és függő – kínál, hogy használói többféle módon, még több dolgot csinálhassanak, hanem páratlan szórakoztatási élményt is nyújt. A két előlapi hangszóróval, Wolfson Master Hi-Fi zajcsökkentéssel és Dolby hangrendszerrel felszerelt kompakt méretű tablet a szórakoztatás királya. A Windows 8.1-nek, a 8 hüvelykes FHD képernyőnek és az Intel® Atom™ processzornak köszönhetően mind munkára, mind játékra kiválóan használható eszközhöz jutnak a vásárlók. A mobil felhasználók pedig különösen méltányolni fogják a 15 óráig terjedő, kivételesen hosszú akkumulátor-üzemidőt. 

YOGA 3 – rugalmas eszköz korunk felhasználójának

Az új YOGA 3 még több rugalmasságot biztosít a vásárlóknak azáltal, hogy választhatnak a 11 hüvelykes és az új, háttér-világítású képernyővel felszerelt, 14 hüvelykes modell közül. Mindkét átalakítható gép boríték vékonyságú – 18,3 milliméteres vagy vékonyabb – kialakítással büszkélkedhet. A nagyobb, 14 hüvelykes modell még több képernyőterülettel örvendezteti meg a felhasználókat, miközben kivételesen vékony és könnyű marad egy 13 hüvelykes házban. Csupán 15,8 milliméteres vastagságával és 1,1 kilogrammos tömegével a 11 hüvelykes modell maradt a YOGA család legkönnyebb átalakítható gépe. Mindkét eszköz a klasszikus, két forgópántos YOGA dizájnra épül, amely lehetővé teszi a 360 fokos elforgatást, továbbá négy üzemmódja – laptop, állvány, sátor és tablet – révén elképesztő funkcionalitást és használati értéket nyújt. A Lenovo továbbfejlesztette a forgópántot, így az eszköz immár egyenletesebben nyitható és csukható, továbbá lehetőség van arra, hogy  a képernyő 180 fokos szögben maradjon (teljesen vízszintes állapotban). 

Nem csupán tetszetősek a YOGA átalakítható gépek, hanem kiváló teljesítményre is képesek az 5. generációs Intel Core i7 processzorokig terjedő lapkaválasztékuknak (a 14 hüvelykes modell esetében), a Windows 8.1 operációs rendszernek, az FHD képernyőknek és a gyors 802.11 A/C WiFi-nek köszönhetően. A kiemelkedő teljesítményhez erős és tiszta hangzás illik, ezért a Lenovo sztereó hangszórókkal és Waves hangrendszerrel szerelte fel a YOGA 3-at. A felhasználói szokásokhoz való alkalmazkodást szolgálja az intelligens Harmony szoftver, amely segít felfedezni és testre szabni az alkalmazásokat. Automatikusan beállítja a képernyő fényességét, ha egy könyvet olvasunk, bekapcsolja a mozgással történő vezérlést, optimalizálja a hangbeállításokat egyes üzemmódokban és új appokat ajánl. 

 

 

A vásárlók a YOGA 3 esetében a következő vidám és vonzó színek közül választhatnak: klementin narancs, platina ezüst, az új krétafehér és ébenfekete. 

ThinkPad YOGA – profiknak készült, két újítással

A Lenovo az üzleti és az igényes otthoni felhasználók igényeinek kielégítésére fejlesztette ki a ThinkPad YOGA átalakítható gépeket 12, 14 és immár 15 hüvelykes kivitelben is, amelyek tökéletesen használhatók mind munkavégzésre, mind személyes célokra. A kisirodáknak, otthoni irodáknak és felsőoktatási hallgatóknak szánt ThinkPad YOGA rugalmas mobil használatot kínál a kiválasztott modellekben megtalálható, új ActivePen technológiának, az elegáns dizájnnak és az olyan üzleti használatra optimalizált funkcióknak köszönhetően, mint a ThinkPad YOGA 15 opcionális 3D kamerája.

A kiválasztott ThinkPad YOGA modelleket opcionális ActivePen-nel látták el, lehetővé téve a kényelmes és pontos, kézírással történő adatbevitelt. A jegyzetek készítéséhez, e-mail-küldéshez és prezentációkészítéshez ideális ActivePen pontosan utánozza a felhasználó kézírását. A YOGA 12 továbbra is kínál digitalizáló/toll lehetőséget belső tárolóhellyel a toll számára. A ThinkPad innovatív hardveres és szoftveres tollhasználati élményt nyújt, függetlenül a toll technológiától.

A felhasználók a digitálisan írás mellett élvezhetik az egész napos használatot lehetővé tévő ThinkPad YOGA különféle üzemmódjait: gépelhetnek vagy írhatnak a laptop módban, jegyzeteket készíthetnek tablet módban, prezentációkat mutathatnak be kollégáiknak állvány módban vagy filmnézéssel relaxálhatnak sátor módban. Az átalakítható gép Lift n’ Lock billentyűzete problémamentessé teszi a laptop és tablet módok közötti váltást, nem ragad be egyetlen billentyű sem.

A vékony és könnyű, a 12 hüvelykes modell esetében csupán 19 milliméter vastag és 1,5 kilogramm tömegű, stílusos átalakítható gépek fekete színben kerülnek forgalomba, vonzó, hátsó megvilágítású billentyűzettel és FHD felbontású érintőképernyővel.

Az üzleti használatra kész ThinkPad YOGA még egy új technológiát kínál a kisvállalkozások tevékenységének támogatására: egy beépített 3D kamerát. A Lenovo első, laptopba épített 3D kamerája a 15 hüvelykes modellhez rendelhető opcionálisan. Manapság a 3D kamerákat a vállalkozások a videokonferenciák személyesebbé tételére és kis objektumok 3D nyomtatási alkalmazásokba való beszkennelésére használják. 

 

 

Ugyancsak segíti az üzleti használatot a ThinkPad YOGA az 5. generációs Intel Core i7 processzorokig terjedő lapkaválasztéka, a Windows 8.1 operációs rendszer, opcionálisan rendelhető vPro technológiával a felügyelt környezetekhez (csak a 12 hüvelykes modell esetében), az 1 TB-ig terjedő tárolókapacitás és a Dolby Home Theatre v4 hangrendszer.

Tovább fokozza a Thinkpad YOGA modellek felhasználói élményét a Lenovo SHAREit alkalmazása, amellyel egyszerűen oszthatók meg fájlok a különféle eszközök között. A kisvállalati felhasználók igénybe vehetik ThinkPad YOGA átalakítható gépükhöz a Lenovo Services különféle szolgáltatásait: az Accidental Damage Protectiont, a Warranty Upgrade-et, a Priority Technical Supportot és egyebeket.

 

 

Vissza