Xiaomi Mi Note Pro – QHD kijelző, 4GB RAM és Snapdragon 810 SoC a fedélzeten

Farkas Norman - 2015. január 15.

A folyamatosan terjeszkedő kínai gyártó mai sajtóeseményén leleplezte idei zászlóhajóját, az 5,7 colos QHD kijelzővel, Snapdragon 810 processzorral, valamint 4GB RAM-mal felvértezett Mi Note Pro készüléket.

A Xiaomi ismét nagyot alakított: a már-már szemtelenül erős ár/érték aránnyal bíró Redmi 2 után két felsőkategóriás óriásmobillal rukkolt elő, melyek nemcsak kimagasló hardveres adottságaikkal hívják fel magukra a figyelmet, hanem minőségi anyaghasználatukkal is.

Az új duó visszafogottabb tagját, a Mi Note-ot már körbejártuk ebben a cikkben, az abszolút felsőkategóriás Mi Note Prót pedig most vesszük szemügyre.

Bár a Mi Note Pro külső megjelenésében erősen hasonlít az imént említett testvérére, mivel esetében is fém keretről és Gorilla Glass 3 üveggel fedett elő- és hátlapról beszélhetünk, belbecs tekintetében jóval fejlettebb megoldásokról számolhatunk be vele kapcsolatban.

 

 

A készülék előlapján elterülő 2.5 dimenziós (a széleknél enyhén hajlított) üveg mögött egy 5,7 hüvelykes, 2560 x 1440 képpont megjelenítésére alkalmas QHD kijelző lapul. A Sharp/JDI által gyártott panel 515ppi pixelsűrűséggel dicsekedhet, ami igazán elismerésre méltó a piacon. Az élmezőnybe tartozó kijelzőhöz hasonló kaliberű processzor dukál, s ennek fényében a Xiaomi emberei a Qualcomm legerősebb megoldását választották: egy nyolcmagos Snapdragon 810 chipet pakoltak a Mi Note Pro burkolata alá, amely négy 2GHz-es Cortex-A57 és négy 1,5GHz-es Cortex-A53 magot, valamint egy Adreno 430 grafikus gyorsítót foglal magába. A szélsebes processzorhoz 4GB LPDDR4 RAM-ot mellékeltek, így garantált, hogy a készülék sosem fogy ki a memóriából, működési sebessége pedig sosem süllyed az optimális szint alá. Az előlapinál jobban ívelt, "3D üveg" hátlap alatt egy 3000mAh kapacitású akkumulátor rejtőzik, ami a fenti összeállítást valószínűleg jó esetben is maximum 2 napig tudja kiszolgálni egy feltöltéssel, de erre vonatkozóan nem árult el konkrét adatokat a Xiaomi.

Az Android 5.0 Lollipop rendszerre épülő MIUI szoftver futtató Mi Note Pro kameramobilként is megállja a helyét. Erről 13 megapixeles, Sony IMX214 érzékelővel megáldott hátlapi kamerája gondoskodik, ami optikai képstabilizátorral is rendelkezik, gyenge fényviszonyok mellett pedig egy kéttónusú LED villanóra támaszkodhat. Persze az előlap sem maradhatott kamera nélkül a videocsevegés és a szelfik korában. Itt egy 4 megapixeles, 1/3”-es érzékelővel szerelt modul kapott helyet.

 

 

A specifikáció további említésre érdemes elemei közé sorolandó az akár 450 megabites letöltést is lehetővé tévő Cat. 9-es LTE modem, a 64GB méretű belső tárhely és az önálló ESS (ES9018K2M) hangprocesszor, amely kiváló minőségű, részletgazdag hangzást, illetve natív APE, WAV, FLAC és DSD formátumtámogatást kínál.

A Mi Note Pro ára 3300 kínai jüan, vagyis kb. 147 ezer forint körül alakul anyaországában. A készüléket január 20-tól elő lehet rendelni, a lefoglalt modellek szállítását pedig január 27-re ígéri a gyártó. Sajnos egyelőre nincs infó az újdonság egyéb régiókban való értékesítéséről.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza