A Qualcomm továbbfejleszti a Snapdragon 810-et a Galaxy S6-hoz

Czipperer Dia - 2015. január 27.

A Wall Street Journal legfrissebb információi szerint mégis a Snapdragon 810 processzor hajtja majd a hamarosan debütáló Samsung Galaxy S6-ot. A felmerülő problémák miatt továbbfejlesztik a lapkát.

A napokban lehetett arról hallani, hogy a Samsung saját Exynos processzorát pakolja majd a legújabb zászlóshajó mobiljába, a Galaxy S6-ba. A döntés oka a Snapdragon 810-nél felmerülő probléma volt, amely túlmelegedéshez vezetett a tesztelések során.

Ahogy arról már mi is írtunk, szó sem volt a készülék csúszásáról, hiszen a dél-koreai gyártó rögtön talált alternatívát. Nem kellett sokat törnie a fejét a megoldáson, hiszen eddig is piactól függően Exynos vagy Snapdragon processzor ketyegett a masinákban.

Úgy tűnik azonban, más irányt vettek a dolgok, és mégis említhetjük egy lapon a Snapdragon 810-et és a Galaxy S6-ot. A Qualcomm a Wall Street Journal információi szerint továbbfejleszti a lapkát, mely a túlmelegedési problémákat hivatott kiküszöbölni.

A jelentés ugyanakkor nem tér ki arra, hogy a chip új verziója időben érkezik-e az S6 modellhez, amely várhatóan az idei Mobile World Congressen (MWC) mutatkozik be. Elképzelhető, hogy addigra nem sikerül megoldani a problémát, és még az Exynos processzoros modellek mutatkoznak majd be.

A Snapdragon 810 már több modellben is teljesít szolgálatot, többek között az új LG G Flex 2-ben és a Xiaomi Mi Note Pro phabletben is.

Egyelőre a többi készülék esetén nem lépett fel semmilyen hiba a működés során. Az LG úgy nyilatkozott, hogy nem találtak problémát, és szerintük a melegedési szint nem egyedül a processzoron múlik, hanem azon is, hogy a telefon belső hűtőrendszere hogy van megtervezve.

 

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza