2019-re megszaporodhatnak a phabletek

Czipperer Dia - 2015. január 29.

A Juniper Research adatai szerint 2019-re sokkal nagyobb kereslet mutatkozik majd a nagykijelzős mobilok iránt. A piaci elemzőcég szerint a készülékek egyötöde a phablet lesz.

Ma már egyre több nagyobb kijelzős mobil jelenik meg a piacon: már az Apple is beállt a sorba új iPhone-jaival. A jövőben ez a trend erősödni fog, legalábbis a Juniper Research becslései erről árulkodnak. Az adatok szerint 2019-re már a készülékek 20%-a esik majd a phablet kategóriába, vagyis az 5,5 és 6,9 hüvelykes tartományba, amely megközelítőleg 400 millió eszközt jelent. Idén nagyjából 138 millióra rúg majd ez a szám.

A trend erősödése abban érhető tetten, hogy az emberek egyre többet játszanak és néznek multimédiás tartalmakat mobileszközükön. Felhasználói élmény szempontjából pedig erre a nagyobb képernyő sokkal alkalmasabb.

A Juniper szerint ez a trend a táblagépek csökkenéséhez vezet majd azokban a régiókban – mint például Kínában –, ahol az emberek a legtöbb tevékenységüket az okostelefonokon bonyolítják.

A jelentés arra is rávilágít, hogy az érdekgazdák köre és a legtöbb eszközelem a jövőben egyszerüsödni fog. Úgy vélik, hogy hamarosan ugyanaz a chip hajtja majd a mobileszközöket az okostelefonoktól a laptopokig.

 

 

 

Forrás: GSMArena.com; Kép: allthingsd.com

Vissza