1.200 Mbps adatsebességre képes PLA a piacon

Kütyü Magazin - 2015. február 2.

Új, 1.200 Mbps adatsebességre képes Powerline Gigabit Ethernet Adaptert dobott piacra a tajvani ZyXEL. Az eszköz a legújabb HomePlug Av2 standardra épül, és olyan nagyfelbontású tartalmak közvetítésére is alkalmas, mint például a HD filmek, az online játékok vagy egyes applikációk.

Új Powerline Gigabit Ethernet Adaptert mutatott be a ZyXEL. A PLA5405 modell a legutóbbi HomePlug AV2 MIMO technológiával egyszerre több vezetéket is képes csatlakoztatni az otthonokban és kétszer gyorsabb sebességgel működik, mint más, 600 Mbps powerline termékek. 

A fejlett HomePlug AV2 technológiának köszönhetően a ZyXEL PLA5405 biztosítja a felhasználók számára a magas és egyenletes átviteli sebességet, egészen 1.200 Mbps-ig. Az eszköz az IEEE 1901 alapú termékekkel is kompatibilis. Segítségével egész otthoni szórakoztató centrumok működtethetőek, így tökéletes választás azok számra, akik HDTV-t vagy egyéb multimédia közvetítést szeretnének mindennapjaikban. Az adapter egyúttal a hálózati applikációkat is felgyorsítja, mint például az online játékok. Az eszköz telepítése során konfiguráció nem szükséges, egyszerűen csak az adapter erőforrási csatlakozójához kell bedugni a vezetéket, és máris létrejön egy szupergyors, megbízható otthoni hálózat. 

Könnyű telepítés és hálózati biztonság

Az adatátvitelt a 128-bit Advanced Encryption Security (AES) védi, ezzel biztosítva a biztonságos kapcsolódást a világhálóra. A titkosítási mechanizmus egy egyszerű gombnyomással konfigurálható, nincs szükség bonyolult telepítési munkára vagy további szoftver bevonására.

A Quality of Service (QoS) funkció biztosítja az alkalmazások magas minőségű multimédia streaming-jét -például a triple-play szolgáltatások esetében -, továbbá priorizálja a HD videó közvetítést, a magas-sebességű internet hozzáférést valamint a VoIP feladatokat. 

Távoli menedzsment a TR-069-en keresztül

A TR-069 standard rendszeren keresztül a ZyXEL PLA5405 a szolgáltatók számára elérhetővé teszi a távoli menedzsmentet, mellyel konfigurálhatóvá válnak az eszközök, manuális felhasználói beavatkozás nélkül. A plug-and-play technológiával a telepítés működési költsége jelentősen lecsökken, ráadásul az installáció során sem kell bonyolult folyamatokon végigmenni.

 

Vissza