Vízálló COOLPIX fényképezőgépek a Nikontól

Kütyü Magazin - 2015. február 13.

A Nikon ma bejelentette vízálló termékcsaládjának két új tagját: a COOLPIX AW130 és a COOLPIX S33 modellt. A masinák teljes HD felbontású videókat és minőségi fotókat kínálnak.

Vízben és alatt

A COOLPIX AW130 ugyanolyan megbízható és könnyen használható víz alatt – 30 méteres mélységig –, mint a hegycsúcsok között, szélsőséges hőmérsékleti viszonyok esetén (akár -10oC-on is). A Mozgatásos vezérlés műveletgombnak köszönhetően az alapvető beállítások könnyen elérhetők a fényképezőgép rázásával, a nagy teljesítményű rázkódáscsökkentés segítségével pedig a fényképek élesek, a videók zökkenőmentesek – akármilyen nehéz is a terep. A 2 méteres magasságból való leejtésig ütésálló és porálló gép ideális az aktív életstílust élők számára, világos színe és formatervezett váza pedig tökéletessé teszi a városi fotózáshoz.  

Legyen szó medencepartról vagy óceáni merülésről, a COOLPIX S33-mal akár 10 méteres mélységig is lemerülhet , a víz alatti arckeretezés funkció segítségével pedig úgy is fényképezhet, hogy be sem megy a vízbe. Kényelmesen hordozható, ütésálló 1,5 méteres magasságból való leejtésig, és akár -10oC-os hidegnek is ellenáll. Ha pedig az otthoni családi élet viszontagságaihoz strapabíró eszköz kell, szintén bírja a gyűrődést. 

COOLPIX AW130


Egyszerű kezelés

A COOLPIX AW130 fényképezőgéppel lehetőség van az azonnali megosztásra. Ehhez csak meg kell nyomni a külön Wi-Fi gombot, vagy érintse a fényképezőgépet NFC-kompatibilis eszközhöz. A kiemelkedő képminőséget az érzékeny, 16 megapixeles képérzékelő, valamint a nagy fényerejű és nagy látószögű, 24 mm, f/2,8 objektív garantálja, amelynek 5x optikai zoom funkciója tovább bővíthető a 10x-es Dynamic Fine Zoom funkcióval. Egyetlen gombnyomással lenyűgöző élességű, teljes HD felbontású videó készíthető, emellett könnyedén felvehetők lenyűgöző, 10 másodperces időzített videók is. A fényképek és videók komponálása nagyon egyszerű a 7,5 centiméteres, 921 000 képpontos OLED-képernyőn – ennek képe még közvetlen napsütésben és víz alatt is kitűnően látható. 

A külön felnőtt, illetve gyermek menünek köszönhetően kezelése egyszerű, a motívumprogram módok pedig javaslatot adnak az optimális beállításokra vonatkozóan az adott fényképezési helyzetben. A 3x optikai zoom objektív, amelynek 6x-ra bővíthető a Dynamic Fine Zoom segítségével, tökéletesen örökítők meg az arckifejezések, és a videók készítése is egyetlen gombnyomásra elindul – igazán egyszerű a váltás fényképezésről a teljes HD felbontású videóra. 

COOLPIX S33


COOLPIX AW130 

  • 30 méterig vízálló: Az Advanced Open Water merülési tanúsítványban szereplő mélységig is merülhet, külön tok használata nélkül.
  • Kalandbiztos: Magával viheti a fényképezőgépet szélsőséges helyzetekbe is – a gép ütésálló 2 méteres magasságból való leejtésig, porbiztos, és akár -10oC-os hidegnek is ellenáll.
  • NFC-támogatás és Wi-Fi-kapcsolat: Azonnali tartalommegosztáshoz érintse a fényképezőgépet NFC-kompatibilis intelligens eszközhöz, vagy nyomja meg a külön Wi-Fi gombot.
  • NIKKOR 5x optikai zoomobjektív: A víz alatti fényképezéshez ideális: 24 mm, f/2,8 objektív 5x optikai zoommal rendelkezik, amelyet 10x-re bővíthet a Dynamic Fine Zoom.
  • Beépített GPS/GLONASS/QZSS-támogatás: Gyorsabban rögzítheti a fényképkészítés helyét – ráadásul pontosabb földrajzi szélességi és hosszúsági adatokkal.
  • Hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelő: Nagyszerű teljesítmény, valamint részletgazdag felvételek alacsony képzaj mellett – még víz alatt és gyenge fényben is.
  • Nagy teljesítményű VR (rázkódáscsökkentés): Ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását az eseménydús jelenetek, illetve zoomolás közben, így garantált az élesebb kép.
  • Időzített videofelvétel: Lenyűgöző, 10 másodperces időzített videót készíthet, és ehhez elegendő kiválasztania a fényképezési helyzetet.

COOLPIX S33 

  • Strapabíró és megbízható: Bárhová magával viheti – porálló, 10 méterig vízálló, akár -10 oC-os hideget is elvisel, és legfeljebb 1,5 méteres magasságból való leejtésig ütésálló.
  • 13 megapixeles CMOS-érzékelő: A megapixelszámot maximálisan kihasználó érzékelő garantálja az éles és részletgazdag képeket – ideális alap a nagyításokhoz.
  • Külön felnőtt és gyermek menü: A változatok menüje alapértelmezés szerint gyermek üzemmódban jelenik meg, de a felnőtt menüre váltás egyszerű, így az egész család használhatja a fényképezőgépet.
  • NIKKOR 3x optikai zoomobjektív: A mosolyok és a szórakoztató arckifejezések megörökítésében segítséget nyújt a nagy látószögű, 3x optikai zoom, amely a Dynamic Fine Zoom funkcióval 6x-ra bővíthető.
  • Teljes HD felbontású videók: Akármerre jár, az eseményeket minőségi, teljes HD felbontású videó (1080/30p) formájában rögzítheti a videofelvétel gomb segítségével.
  • Víz alatti arckeretezés: Az arckeretezési technológia automatikusan érzékeli az arcokat, és kioldja a zárat – úgy is készíthet víz alatti portrét, hogy közben száraz marad.
  • Egyszerűen használható: A fényképezőgép formája kényelmesen belesimul a fiatal fotósok kezébe is, így nincs akadálya a nagyszerű eredményeknek, a törlési művelet zárolása pedig megakadályozza a fényképek véletlen törlését.

 

Képek: article.wn.com, dpreview.com

Vissza