NoPhone – kelendő az anti-telefon

Czipperer Dia - 2015. február 17.

Telefonnak álcázott eszköz, amely nem tud semmit, mégis viszik mint a cukrot: ez a NoPhone. Az anti-okostelefonként is emlegetett eszköz,amely a Kickstarteren tűnt fel korábban, szó szerint semmire nem jó, mégis nagyon kelendőnek bizonyul.

Külsőre éppen olyan, mint bármilyen telefon. Azonban a különbség már az árcédulánál szembetűnő. A NoPhone névre hallgató eszköz ugyanis mindössze 12 dollárba kerül, cserébe viszont nem tud semmit. Mégis rengetegen veszik.
 


Hogy is van ez? Nos, a NoPhone csapata gondolt egy nagyot, és egy éjszaka megálmodta az anti-okostelefont a NoPhone személyében. Az eszköz olyannyira nem tekinthető telefonnak, hogy még telefonálni és SMS-ezni sem lehet vele, kezünkben fogva csupán azt az érzetet kelti, mintha mégis az lenne.

A csapat „feature”-ként említi az akkumulátor nélküli működést, a frissítések szükségtelenségét, a törhetetlenséget és a vízállóságot.

A megálmodók szerint a NoPhone hatékony lehet az okostelefon-függőség leküzdésében. Úgy tűnik, ötletük átjött az embereknek, olyannyira, hogy a kitűzött 5000 dolláros cél helyett 18 ezer 316 dollárt sikerült összekalapolniuk.
 


A tervezők azonban nem álltak itt meg: egy szelfie-verziót is készítettek belőle. Szó sincs azonban kameráról, mindössze egy tükröt szereltek rá, ami nem kevés iróniát is tükröz részükről.
 


A Digitaltrends oldalán olvashatunk arról, hogy az eszköz az ünnepi szezonban különösen népszerűnek mutatkozott, és a gyártók még az árat is lecsökkentették 20%-kal (9,6 dollárra). Mint írják, az akció március 15-ig tart, és a kedvezmény a szefie-verzióra is vonatkozik. A kuponkód mezőbe azonban be kell írni a „20off” kifejezést, a kedvezmény ugyanis ebben az esetben érvényes.



 

Vissza