ARTRIS – tetris és puzzle ihlette mobilos játék Androidra és iOS-re

Kütyü Magazin - 2015. február 18.

A tetris, a puzzle és a művészet találkozásából született az ARTRIS nevű alkalmazás, amelyben játék közben ismerkedhetünk meg híres festők remekműveivel. Az app iOS és Android rendszerű okostelefonokra és tabletekre egyaránt elérhető.

Mától ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból illetve a Google Play-ből az ARTRIS nevű mobiljáték, amely egy magyar fejlesztőcsapat saját tőkéből megvalósított projektje. Ez a játék a régi nagy kedvencek, a tetris és a puzzle mechanizmusára épül: a képernyő tetejéről aláhulló elemeket egymásra pakolva kell kiraknunk az eredeti képet. A kép pedig sokféle lehet: nem csak képzőművészeti albumok közül válogathatunk, hanem játszhatunk tájképekkel, állatok és növények, valamint távoli városok és világörökségi helyszínek fotóival is. Sőt, a fejlesztők szándékai szerint hamarosan arra is lesz lehetőség, hogy a saját képeinket töltsük fel a játékba.

A festmények között megtalálhatók Van Gogh, Cézanne, Renoir, Klimt, Toulouse-Lautrec és még sok más világhírű művész alkotásai, és számtalan magyar remekmű a KOGART, a Kovács Gábor magángyűjtemény és a TAT Galéria kollekciójából. A magyar alkotókat többek közt olyan művészek képviselik, mint Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly, Vaszary János, Szinyei Merse Pál, Tihanyi Lajos Csernus Tibor és Szalay Lajos.
 


Hogy még izgalmasabb legyen a játék, a különböző nehézségi szinteken más-más akadályokat kell legyőznünk, mint például elforgatott darabok vagy kitakart képrészletek. Zsetonokért cserébe vásárolhatunk segítséget adó „fegyvereket” is. Ha már elég magabiztosak vagyunk a képkirakásban, és vágyunk egy adrenalin fröccsre, összemérhetjük tudásunkat barátainkkal vagy ismeretlenekkel a Párbaj módban.

A szórakozásban bannerek és pop-up hirdetések sem fognak megzavarni, ugyanis az ARTRIS-ban nincsenek hirdetések. A fejlesztők remélik, hogy a játékot nem csak a művészetkedvelők és a megrögzött mobiljátékosok kedvelik majd, hanem az oktatásban is felfedezik a hozzá kapcsolódó lehetőségeket.


Narancsik Ágota, a projekt egyik ötletgazdája a játékkal kapcsolatban azt is elmnodta, hogy hamarosan más nyelveken is elérhető lesz, és remélhetőleg találnak olyan szponzorokat, akik látnak fantáziát a továbbfejlesztésben is.

 

 

Vissza