Világszerte elérhető lesz a Moto Maker

Farkas Norman - 2015. március 6.

A Motorola szóvivője megerősítette, hogy a személyre szabott okostelefonok megrendelését lehetővé tévő Moto Maker szolgáltatást hamarosan a világ több régiójára is kiterjeszti.

Jelenleg csak az Egyesült Államokban, néhány latin-amerikai országban és Nyugat-Európában érhető el az egyénileg megválasztható anyagú és színű Motorola okostelefonok vásárlására lehetőséget nyújtó Moto Maker. Jó hír, hogy a helyzet hamarosan változhat, és idővel azok is élhetnek a szolgáltatáselőnyeivel, akik valamely más régióból sóvárognak utána. A Lenovo kezében lévő amerikai gyártó szóvivője ugyanis megerősítette a CNET számára, hogy a Moto Maker a későbbiekben világszerte elérhető lesz.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy első körben pontosan mely országokra terjesztik ki a szolgáltatást, de szerencsére hamarosan választ kapunk erre a kérdésre, hiszen a szóvivő elmondta, hogy március későbbi részében kerül sor az új régiók bevonására. A hab a tortán, hogy a múlt heti hírek szerint szintén ebben a hónapban nyílik meg a lehetőség a személyre szabott Moto 360 okosórák vásárlására a Moto Makeren keresztül, vagyis a Moto telefonok mellett már a cég okosóráját is saját ízlésüknek megfelelő kivitelben rendelhetik meg a felhasználók.

 

 

A Moto Maker kibővített elérhetősége mellett egyéb fejlemények is érkeztek a Motoroláról. A vállalat elnöke tisztázta, hogy nem készülnek elektromos tintát használó (e-Ink) kijelzővel szerelt okosórát piacra dobni a jövőben és a Moto X következő generációjába biztosan nem építenek ujjlenyomat olvasót – vagyis tesznek az Apple által életre hívott trendre, amit egyre több androidos gyártó kezd követni. A helyzet iróniája, hogy a Motorola sokkal korábban rukkolt elő ujjlenyomat-olvasóval felvértezett mobillal (Motorola Atrix 4G), mint az almás versenytársa.



 

[Forrás: GSM Arena]

Kulcsszavak: Moto Maker, Motorola
Vissza