Lenovo K3 Note – 5,5 colos Full HD kijelzővel, igen jó áron

Farkas Norman - 2015. március 23.

Új zászlóshajója helyett egy pénztárcabarát, de igen jól felszerelt phabletet mutatott be mai eseményén a Lenovo. A K3 Note nevű újdonság a tavaly piacra dobott, ár/érték arány bajnok K3 „Music Lemon” nagyobb és erősebb utódja.

A Lenovo tavaly a nevéhez hűen citromsárga színben pompázó K3 „Music Lemon” okostelefonjával teremetett kihívót a kiemelkedő ár/érték arányú készülékeikkel hódító kínai riválisainak. A vállalat most bemutatta a mobil utódját, a K3 Note-ot, mely már az óriásmobilok szegmensében versenyez, ugyanakkor igen vonzó felszereltséget kínál viszonylag olcsón. Az újdonság leleplezése egyébként teljesen váratlanul érte a szaksajtót, ugyanis szinte mindenki azt várta, hogy mai eseményén legfrissebb zászlóshajóját, a Vibe Z3 Prót tárja a nagyközönség elé a cég.

 

 

Visszatérve a K3 Note-ra, az aktuális versenyzők közül leginkább a nála kissé drágább Meizu M1 Note kihívójának tekinthető. Előlapját egy 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel Full HD felbontású érintőkijelző uralja, rikító citromsárga hátlapját pedig egy mintás, kör alakú dizájnelem igyekszik feldobni, aminek közepén a gyártó logóját láthatjuk.

A 150 grammos és csupán 7,6 milliméter vastag telefon lelke egy 64 bites nyolcmagos, 1,7GHz-en ketyegő MediaTek MT6752 processzor, amit 2GB RAM, 16GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat (max. 32GB) és 3000mAh kapacitású akkumulátor vesz körül. A kétkátyás (dual SIM) készülék egyik belehelyezett SIM-et akár LTE kapcsolattal is képes kiszolgálni, a másodlagos kártyával viszont csak GSM hálózatokra lehet felkapaszkodni.

 

 

A K3 Note-tal természetesen fotózni is lehet, erre 13 megapixeles hátlapi kameráját használhatjuk. Szelfizéskor a kijelző fölött kukucskáló 5 megapixeles szenzorra támaszkodhatunk.

Az újdonság ára 145-160 dollár körül alakul attól függően, hogy a sima, vagy a speciális, erősebb hangszóróval szerelt kiadásról beszélünk. Egyelőre sajnos nincs hír a K3 Note Kínán kívüli megjelenéséről, de amint lesz fejlemény az ügyben, jelezzük.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza