Pulzusmérő és ujjlenyomat-olvasó nélkül érkezik a Galaxy S6 Active?

Czipperer Dia - 2015. március 26.

Újabb információk kaptak szárnyra a készülőben lévő Galaxy S6 Active modellről. Ha hihetünk a pletykáknak, két hasznos funkciótól is elbúcsúzhatnak a felhasználók, ugyanakkor strapabíró terepmobilt kapnak cserébe.

Mint ahogy arról már korábban is írtunk az eddigi híresztelésekre alapozva, ütősebb lehet a Galaxy S6 Active az MWC-n bemutatkozott csúcsmobiloknál, azonban úgy tűnik, száműzhetnek belőle néhány funkciót.

Az Übergizmo információi szerint az aktív életvitelt folytatók számára tervezett Galaxy S6 Active víz- és porálló is lesz, ami az S6-ról és az S6 edge-ről nem mondható el. Viszont, a védelmi funkciókért cserébe, ha minden igaz, le kell mondani a pulzusmérő és az ujjlenyomat-olvasó fícsörökről. A Phandroid egy bennfentes Reddit felhasználóra hivatkozva írt arról, hogy a telefon bár sok tekintetben jobb lesz, mint a két zászlóshajó mobil, azonban az ujjlenyomat-olvasót és a pulzusmérőt kispórolták belőle. Cserébe kap azonban előlapi gombokat és SD-kártyaolvasót.

Bár az ujjlenyomat-olvasó szenzor nem egy életbevágó, nélkülözhetetlen megoldás, a pulzusszám-mérő hiánya némileg furcsának tűnik, tekintve, hogy az aktív, sportoló, felfedező célcsoportnak készül a mobil, akik gyakran az egészség jegyében készült appokat is méltányolják. Érdemes azonban megjegyezni, hogy egyelőre a Samsung még nem nyilatkozott hovatalosan ezzel kapcsolatban, így érdemes fenntartással kezelni a kiszivárgott információkat.

 

 Samsung Galaxy Xcover 3 strapamobil

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza