Továbbra sem készül új táblagéppel a Motorola

Farkas Norman - 2015. március 26.

A Lenovo kezében lévő amerikai gyártó vezére nemrég erősítette meg a Twitteren, hogy nem számíthatunk új Motorola táblagép megjelenésére.

A Motorola már régóta elfordult a táblagépek piacától, amihez nagyban hozzájárulhatott a XOOM kudarca. Bár a rajongók abban reménykedtek, hogy miután a céget felvásárolja a Lenovo, változik a tabletmentes helyzet, nem így lett. Sőt, a legfrissebb fejlemények szerint a közeljövőben sem fog megtörni a jég.

Történt ugyanis, hogy egy, az új Motorola táblagépek iránt érdeklődő felhasználó kérdésére Rick Osterloh, a Motorola vezérigazgatója azt válaszolta a Twitteren, hogy nem szerepel a vállalat tervei között új tabletek piacra dobása. A vezető azt ajánlotta a kíváncsi kérdezőnek, hogy inkább nézzen szét a Lenovo Yoga készülékek között.

 

Motorola XOOM

 

Bár korábban hallhattunk olyan pletykákat, hogy a Motorola több különböző méretű táblagépet is tesztel a műhelyében, Osterloh válaszából kiindulva arra kell következtetnünk, hogy a készülékek nem léptek tovább a tesztfázison – ha így lett volna, akkor már amúgy is találkozhattunk volna velük.

Úgy tűnik tehát, hogy a Motorola továbbra is kerülni fogja a tableteket és inkább az okostelefonok és az okosórák piacára koncentrál. E két fronton egyébként igen jó eredményeket ért el a cég, elég csupán a frissítéseket gyorsan megkapó ár/érték arány bajnok Moto G mobilra, vagy a gyönyörű, kerek számlappal megáldott Moto 360 okosórára gondolni.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Kulcsszavak: Motorola
Vissza