Pac-Man a Google Maps utcáin

Farkas Norman - 2015. április 1.

A Google egy jópofa játékkal igyekszik feldobni a bolondok napját: Pac-Mannel menekülhetünk a kísértetek elől a Google Maps térképére felhúzott pályákon. Akár mobilon is.

Ma van április elseje, vagyis a bolondok és a másokat bolonddá tevők ünnepe. Sok neves tech-óriáshoz hasonlóan természetesen a Google is készült egy kis mókával e nap alkalmából, ami meglepő módon nem egy átverés, hanem egy jópofa játék.

 

 

A keresőcég a Twitteren adta hírül, hogy Pac-Man a Mapsbe költözött, vagyis a jól ismert retró játék kedvelői ma kedvükre csatangolhatnak a sárga főhőssel a valódi úthálózatok által ihletett pályákon.

 

 

A játék kipróbálásához nincs más dolgod, mint megnyitni számítógéped böngészőjében a Google Maps oldalát, majd a bal alsó sarok környékén található Pac-Man ikonra kattintani. A Google ezután analizálja az éppen megjelenített térképet és betölt egy rá alapuló Pac-Man pályát, amin a billentyűzetünk nyilaival irányíthatjuk az „ikonikus zabagépet”, hogy ne kapják el az őt üldöző kísértetek.

 

Ez az üzenet jelenik meg, ha nem "Pac-Man kompatibilis" a terep

 

Ha az adott térképből valamiért még sem tud a Google Pac-Man pályát kreálni, akkor lehetőségünk van manuálisan másik területet választani, vagy a „Jó napom van” gombra kattintva kérhetünk egy véletlenszerűen kiválasztott terepet.

A Maps-féle Pac-Man mobilon is előcsalogatható, igaz kicsit trükkösebb metódusról van szó, aminek végrehajtásához a Google támogatói oldalán találunk segítséget. Ebben az esetben – értelemszerűen – nem gombokkal, hanem a készülék érintőképernyőjén tett különböző irányú húzásokkal navigálhatunk Pac-Mannel a labirintusban.

 

Kattints a képre a gif animáció megtekintéséhez!



 

[Forrás: TheNextWeb]

Vissza