5%-ra nőtt a Lollipop elterjedtsége

Czipperer Dia - 2015. április 9.

Egyre több készüléken fut a legfrissebb, Android Lollipop rendszer. A statisztikák szerint már a készülékek 5,4%-án a „nyalóka” valamelyik verziója fut.

Múlt hónapban számoltunk be róla, hogy duplájára nőtt az Android Lollipop rendszer elterjedtsége azon készülékek körében, amelyekkel az adott hónapban ellátogattak a Google Play Store-ba. Akkor a mutatók 1,6%-ről 3,3%-ra ugrottak, ez márciusban tovább nőtt. Bár dupláznia nem sikerült, csak majdnem.

A februári adatok még csak az 5.0-ás verzió adatairól tudtak számot adni, azóta azonban már kigördült az 5.1-es változat is, melyet már a felhasználók 0,4%-a használ is. Az 5.0-a pedig a userek 5%-ának készülékén fut, ezzel a Lollipopnak 5,4%-ra sikerült felküzdenie magát. Első helyen még mindig a Kitkat áll 41,4%-kal.
 


A márciusi adatok alapján ezzel az aránnyal a „nyalóka” az utolsó előtti helyen áll még mindig, azonban csupán néhány századdal elmaradva követi a Jelly Bean 4.3-as verzióját (5,6%), valamint az Ice Cream Sandvichet (5,7%). Ha ilyen ütemben növekszik tovább az elterjedtsége, hamarosan, akár már a jövő hónapban leelőzheti a 6,4%-on álló Gingerbreadet is.

 

Forrás: GSMArena.com

 

Vissza