Új játékélményt garantál az LG és az AMD együttműködése

Kütyü Magazin - 2015. április 27.

Évtizedes problémát megoldva az LG 21:9 képarányú UltraWide monitora az AMD FreeSync technológiájával biztosítja a képtörések és az akadozások nélküli játékélményt.

A kijelzőtechnológiák gyors és folyamatos fejlődése mind hevesebb vitát szül arról, hogy a felhasználók igényeit mely monitorok, illetve mely funkciók elégítik ki leghatékonyabban. Az LG és az AMD együttműködése ennek szellemében teljesen új szintre emeli a játékélményt. 
 


„A játékrajongók mennyországa”

A 21:9-es képarányú monitorok vezető gyártójaként az LG AMD FreeSync technológiájával felszerelt monitora (34UM67 modell) véget vet a korábbi kijelzőkre jellemző, a játékélményt megzavaró problémáknak. A technológiának köszönhetően a számítógépes játékokra optimalizált 34UM67 akár a sok szereplős online szerepjátékok (MMORPG) esetében is zavartalan játékélményt biztosít.

Ez az egyetlen olyan 21:9 képarányú monitor, amely támogatja a FreeSync technológiát, kiküszöbölve az olyan zavaró tényezőket, mint a túl hosszú bemeneti késleltetés (a grafikus kártya által küldött jel és annak megjelenése közötti idő), a képtörés, vagy éppen a kép akadozása (amikor a videokártya sebessége nincs összhangban a monitor frissítési frekvenciájával). A technológiának köszönhetően a monitor csúcsminőségű 21:9 UltraWide megjelenítő felülettel rendelkezik, és akár 75 Hz-es képfrissítésre is alkalmas. 

A monitor széles, 34 colos (87 centiméteres) IPS panelének révén a hatalmas, 2560x1080 felbontású munkaterület széles betekintési szöggel és élethű színekkel párosul. Az sRGB színtér 99 százalékos lefedettsége valósághű, professzionális használatra tervezett készülékekre jellemző élénk színeket biztosít. A Dynamic Action Sync (DAS) funkció a 34UM67 egyik legfontosabb szolgáltatása, ennek köszönhetően a képernyő bemeneti késleltetése jelentősen lerövidül.

A kijelzők teljesítményének tesztelésben mérvadónak számító TÜV Rheinland vizsgálata szerint a 34UM67 bemeneti késleltetése a DAS képmód használata során mindössze 9,6 ms. A PRAD ProAdviser GmbH & Co. a bemeneti késleltetés szempontjából szintén a legfelsőbb minőségi kategóriába sorolta az LG monitorát.

34UM67

További újítások: Dynamic Action Sync és Black Stabilizer

A 34UM67-es monitort úgy tervezték, hogy a reakcióidő csökkentésével, a képüzemmód könnyű állíthatóságával, valamint a képek élénkségével a felhasználók tökéletes játékélményt élvezhessenek. A Black Stabilizer funkció érzékeli a kép legsötétebb részét, és megnöveli annak fényerejét a jobb láthatóság érdekében. Ezzel párhuzamosan a gyors felvillanásokat is enyhíti, így a játékos teljes figyelmét a képernyőn zajló eseményeknek szentelheti. A Dynamic Action Sync pedig a a bemeneti késleltetést minimálisra csökkentésével folyamatos mozgást biztosít a képernyőn.   

LG és AMD

A széles látómezőt lefedő IPS kijelzőnek kiemelkedő játékélmény érhető el az LG 21:9 UltraWide monitorral. 

„Három évtized után sikerült megszabadulni a játékélményt zavaró képtörésektől és akadozásoktól” – mondta Roy Taylor, az ISV/IHV Partner Group, AMD alelnöke a CES 2015 szakmai rendezvényén. „Az AMD nagy reményeket fűz az LG 34UM67-hez, ez a kijelző ugyanis az AMD FreeSync technológiájával korábban nem látott játékélményt eredményez” – tette hozzá.

„A benne rejlő lehetőségeket látva a 21:9 képarányú monitorsorozat további bővítését tervezzük” – hangsúlyozta Mikó András, az LG Electornics IT termékdivízió regionális marketingmenedzsere. „A lebilincselő játékélményt és páratlan megjelenítést biztosító LG 34UM67 monitor mellett az LG 29UM67 készülékünk is hamarosan érkezik. Míg az előbbi 169.900, addig az utóbbi 89.900 forint ajánlott bruttó fogyasztói áron lesz majd kapható.”

 

 

 
Képek: pcworld.com; tweaktown.com
 
Vissza