A Kantar adatai jelentős Windows Phone növekedést mutatnak Európában

Vértes Judit - 2015. május 8.

A Kantar közzétette első negyedéves piaci adatok elemzését, és úgy tűnik, hogy a Microsoft jó eredményeket ért el Európában. A Windows Phone mobil operációs rendszer 1.8 pontos növekedést ért el az EU piacán.

Egyre nő a Windows Phone userek száma az öreg kontinensen. A Kantar adatai szerint 1.8 pontos a növekedés. Ez talán nem tűnik olyan nagynak, de ha figyelembe vesszük, hogy ez megegyezik az Apple iOS növekedési ütemének, akkor jelentősnek számít.

Az elemzés kimutatta, hogy a Windows Phone felhasználók növekedése az Androidtól vonja el az ügyfeleket, mely 3.1 pontot zuhant. És ez a trend egész Európában jellemző. Franciaországban például 5.8 pontot nőtt a Windows Phone, miközben a versenytársai mind veszítettek a piaci részesedésükből.
 


A Kínai piacon még nagyobb a mozgás. Az Android 8 ponttal csökkent, míg az iOS 9.2-vel nőtt. A trend hasonló Ausztráliában is. Japánban azonban épp a fordítottja, az Android nőtt 10.2-vel, az iOS 12.5-tel csökkenésével szemben. 

Úgy tűnik, hogy a Windows Phone növekedése elsősorban az európai piacnak köszönhető, az USA-ban a piaci részesedése esett. A Windows 10 bevezetésével, és azzal, hogy Android alkalmazásokat is tud majd kezelni az új operációs rendszer, jelentősebbé teheti a Windows piaci részesedését. 
 


A Microsoft 8.6 millió Windows Phone eszközt adott el 2015 első negyedévében, ami a 2014-es időszakhoz képest 18% növekedés. A vállalat az első negyedévben így is 4 millió dollárt veszített. Az azonban, hogy a Windows 10 eszközökre átvihetők lesznek az Android és iOS applikációk, valószínűleg tovább növeli majd az operációs rendszer népszerűségét.

 

Forrás: GSMArena.com

 

 

Vissza