Egy új kiegészítő gesztusvezérléssel látná el a Pebble Time-ot és az Android Wear órákat

Czipperer Dia - 2015. május 26.

Az Aria névre hallgató Kickstarter projekt egészen új képességekkel ruházná fel a Pebble legújabb okosóráját, valamint az Android Wear eszközöket. Az újdonság a gesztusvezérlésre fókuszál.

Izgalmas Kickstarter projektekből akad egy jó pár, azonban az Aria nem egy teljesen önálló, új utakon járó kezdeményezés. A projekt azt tűzte ki céljául, hogy a Pebble Time-ot és az Android Wear okosórákat gesztusvezérlési funkcióval látja el.

Az Aria egy külön, az órára felcsatolható szíjkiegészítő a hozzá tartozó alkalmazással, amely képes mérni az ujjak mozgását, hogy ezeket különböző parancsokká alakítsa át. Ennek révén a felhasználók anélkül vezérelhetik karórájukat, hogy azt meg kellene érinteniük.

Az okostelefonoknál használt gesztusoktól eltérően azonban itt nem a karóra előtt kell mindenféle mozdulatot végezni, hanem azt a kézfejet kell mozgásba hozni, amelyen az óra található (lásd a képen).
 

Az animációhoz kattints a képre

Elsőre kicsit furcsának tűnhet, inkább egyfajta ujjtornára hasonlítanak a különféle mozdulatok, azonban olyan esetekben hasznos lehet, ha az illető keze foglalt: például, amikor éppen eszik, iszik valaki vagy telefonon beszél valakivel.

Az Aria két verzióban is érkezik majd: az olcsóbb modell 69 dollárba kerül, és ezt kifejezetten a Pebble Time-hoz tervezték, tehát nincs szükség Bluetoothra vagy saját akkumulátorra. A drágább darab 169 dolláros árcédulával kerül majd piacra, és kifejezette a fejlesztőket célozza saját beépített akkumulátorával és a Bluetooth-tal. Ezt a verziót az Android Wear modellekhez tervezték. Az SDK az iOS-szel is kompatibilis, azonban az Apple Watch támogatást egyelőre még nem reklámozzák.

A Kickstarter kampány még nem indult el, a következő hetekben kerül erre sor.
 

 

 

Forrás: Techspot.com

 

Vissza