Digitális ruhatáron dolgozik a Google és a Levi’s

Vértes Judit - 2015. június 5.

A Google a Levi’s vállalatával közösen dolgozik olyan interaktív textil fejlesztésén, mely segítségével a digitális világ nem különböző eszközök, okosórák , hanem a pulóverünk segítségével is elérhető lesz. 

Digitális ruhatár fejlesztésébe fogott a Google a Levi’s vállalattal közösen.  A program neve Jacquard Project, és azon dolgoznak, hogyan lehet beépíteni a technológiát a hétköznapi viseletbe.

A Google Advanced Technology and Project (ATAP) vállalata újragondolja a kérdést, hogyan lehetne az anyagba áramköröket vezetni, úgy, hogy szabható, viselhető, mosható maradjon.

A programban dolgozó Ivan Poupyrev elmondta, olyan vezető szálakat kell találni, mely színes, és beleszőhető az anyagba. Ahhoz, hogy ezt kipróbálják, felkérték Saville Rowt, tervezzen egy  kabátot. Poupyrev nem részletezte, mire jó pontosan az interaktív dzseki, de például egy karlendítéssel felvehetjük a telefont.

A Google bejelentette, hogy a Levi’s vállalattal együttműködve szeretné fejleszteni az interaktív ruhatárat. Paul Dillinger, a termék innováció vezetője elmondta, a Levi’s szívesen vesz részt az elektronikus ruhák tervezésében.

 

 

 

Forrás: mashable

Vissza